Sort the strawberries, remove the leaves, rinse well and shake off excess moisture. Wash the rhubarb stems, dry them and trim the ends. Prepare your baking pan and parchment. Tip: It will be convenient to use a springform baking pan to make it easy to remove the finished pie from it.
Клубнику переберите, удалите листики, хорошо промойте и отряхните от лишней влаги. Стебли ревеня вымойте, обсушите и обрежьте концы. Подготовьте форму и пергамент для выпечки. Совет: удобно будет воспользоваться разъемной формой для выпечки, чтобы было легко вынуть из нее готовый пирог.
Prepare strawberries and rhubarb. Cut the strawberries into 2 or 4 parts depending on the size of the berries. If the berry is small, leave it whole. Peel the rhubarb thinly and cut into small pieces about 1.5-2 cm.
Подготовьте клубнику и ревень. Клубнику порежьте на 2 или 4 части в зависимости от размера ягод. Если ягода мелкая, оставьте ее целой. С ревеня тонко снимите кожицу и порежьте на небольшие кусочки около 1,5-2 см.
Knead the pie dough. Mix 150 g of flour with soda and baking powder. Then add 30 g of butter at room temperature and rub into crumbs with your hands. In a separate container, mix kefir, egg and vanilla essence. Add white sugar to the kefir mixture and add flour crumbs. Knead the dough quickly.
Замесите тесто для пирога. 150 г муки смешайте с содой и разрыхлителем. Затем добавьте 30 г сливочного масла комнатной температуры и перетрите руками в крошку. В отдельной емкости смешайте кефир, яйцо и ванильную эссенцию. В кефирную смесь добавьте белый сахар и всыпьте мучную крошку. Быстро замесите тесто.
Prepare the streusel crumble. Mix 60g flour, 40g butter and brown sugar in a small bowl. Using your hands, grind the mixture into crumbs.
Приготовьте штрейзельную крошку. Смешайте в небольшой миске 60 г муки, 40 г сливочного масла и коричневый сахар. Руками перетрите смесь в крошку.
Bake the pie. Preheat the oven to 170 degrees. Line the bottom of the pie pan with baking parchment. Pour the batter into the pan, smooth it out and spread the strawberries and rhubarb on top. Sprinkle the pie with crumbs and bake in the oven for about 45-50 minutes.
Выпеките пирог. Разогрейте духовку до 170 градусов. Дно формы для выпекания пирога застелите пергаментом для выпечки. В форму вылейте тесто, разровняйте и распределите сверху клубнику и ревень. Присыпьте пирог крошкой и выпекайте в духовке примерно 45-50 минут.
Serve the tender and fairly doughy pie with strawberries and rhubarb for dessert, slightly cooled, sprinkled with powdered sugar and garnished with a sprig of fresh mint. A glass of cold milk is ideal for this pie.
Нежный и достаточно рыхлый пирог с клубникой и ревенем подайте на десерт чуть остывшим, посыпав сахарной пудрой и украсив веточкой свежей мяты. К такому пирогу идеально подойдет стакан холодного молока.