Line a baking pan with parchment or grease it with butter. Preheat the oven to 180 degrees. Wash the strawberries well under running water and cut into slices. Wash the eggs and separate the yolks from the whites. Wash the mint sprigs, dry and separate into leaves.
Форму для выпечки застелите пергаментом или смажьте сливочным маслом. Разогрейте духовку до 180 градусов. Клубнику хорошо помойте под проточной водой, нарежьте пластинами. Помойте яйца и отделите желтки от белков. Вымойте веточки мяты, обсушите и разделите на листочки.
Prepare shortbread dough. Sift flour and powdered sugar into a bowl and mix. Add 1 egg yolk and chilled butter. Grind the ingredients together and knead the dough. Wrap the finished dough in cling film and place in the refrigerator for 60 minutes.
Приготовьте песочное тесто. В миску просейте муку и сахарную пудру, перемешайте. Добавьте 1 яичный желток и охлаждённое сливочное масло. Разотрите вместе ингредиенты и замесите тесто. Готовое тесто заверните в пищевую плёнку и положите в холодильник на 60 минут.
Make the custard. Pour the milk into a saucepan and bring to a boil over medium heat. In a bowl, beat the yolks, sugar and starch with a mixer until smooth. Without stopping whisking, pour in half the hot milk. Then pour the egg-milk mixture into a saucepan with the remaining milk in it and, stirring constantly, cook until thickened. Add butter to the prepared custard and stir until it is completely dissolved. Cover the cream with cling film and cool.
Сделайте заварной крем. Молоко налейте в сотейник и на среднем огне доведите до кипения. В миске желтки, сахар и крахмал взбейте миксером до однородной консистенции. Не прекращая взбивать, влейте половину горячего молока. Затем яично-молочную массу перелейте в сотейник с оставшимся в нем молоком и, постоянно помешивая, варите до загустения. В готовый заварной крем добавьте сливочное масло и перемешайте, чтобы оно полностью растворилось. Крем накройте пищевой пленкой и охладите.
Bake the pie crust. Use the chilled dough to line the bottom and sides of the shortbread pie crust. Use a fork to poke holes all over the surface of the dough. Cover the dough with parchment and add a load - for example, peas, buckwheat or beans. Bake the shortcrust pastry base in an oven preheated to 180 degrees for 15 minutes.
Испеките основу для пирога. Из охлаждённого теста выложите в форме дно и бока песочной основы для пирога. Вилкой сделайте проколы по всей поверхности теста. Застелите тесто пергаментом и насыпьте груз — например, горох, гречку или фасоль. Выпекайте основу из песочного теста в предварительно разогретой до 180 градусов духовке в течение 15 минут.
Assemble the strawberry quiche. Remove the weighted parchment and bake for another 10 minutes until golden brown. Remove the finished cake from the mold and cool. Spoon the custard into the cooled shortbread base, then arrange the sliced strawberries.
Соберите пирог с клубникой и заварным кремом. Уберите пергамент с грузом и выпекайте еще 10 минут до золотистого цвета. Готовый корж достаньте из формы и охладите. В остывшую песочную основу выложите заварной крем, затем разложите нарезанную клубнику.
Decorate the finished strawberry and cream pie with mint leaves and serve.
Украсьте готовый пирог с клубникой и кремом листьями мяты и подавайте к столу.