Remove all ingredients from the refrigerator in advance so that they are at the same temperature during cooking. Prepare cling film. Grease a baking dish with vegetable oil or butter. Wash the strawberries thoroughly, remove the stems from the berries. Then, depending on size, cut the berries into halves or quarters.
Заранее достаньте все ингредиенты из холодильника, чтобы во время приготовления они были одинаковой температуры. Приготовьт пищевую пленку. Смажьте растительным или сливочным маслом форму для запекания. Клубнику тщательно промойте, удалите у ягод хвостики. Затем, в зависимости от размера, разрежьте ягоды на половинки или четвертинки.
Start kneading the dough. Mix flour and butter in a bowl until the butter turns into crumbs. Break the egg into a bowl, add a tablespoon of sugar and stir with a fork until the sugar dissolves. Make a well in the butter-flour crumbs and pour in the egg and sugar. Using a fork, gently fold the egg into the flour mixture.
Начните замешивать тесто. Муку и масло смешайте в миске пока масло не превратиться в крошку. Яйцо разбейте в миску, добавьте столовую ложку сахара и размешайте вилкой, чтобы сахар растворился. В масляно-мучной крошке сделайте углубление и влейте яйцо с сахаром. Вилкой аккуратно вмешайте яйцо в мучную смесь.
Leave the dough to rise. Once the egg has combined with the rest of the ingredients, knead the dough with your hands several times and form into a ball. Cover with cling film and refrigerate for 30-60 minutes.
Оставьте тесто "подходить". Когда яйцо соединится с остальными ингредиентами, несколько раз обомните тесто руками и соберите в шар. Закройте пищевой пленкой и уберите в холодильник на 30-60 минут.
Prepare the baking base. Remove the dough from the refrigerator and place it in a lightly greased pan. Next, spread it into the mold with your hands, forming sides about 5 cm high. Pierce the dough with a fork in several places. Cover the mold with the prepared mass with film and place it in the refrigerator again.
Подготовьте основу для выпечки. Достаньте тесто из холодильника, выложите его в форму, слегка смазанную маслом. Далее распределите по форме руками, формируя бортики высотой около 5 см. Проколите тесто вилкой в нескольких местах. Форму с подготовленной массой накройте пленкой и снова поставьте в холодильник.
Prepare sour cream filling. Whisk together sour cream and eggs. Add sugar and vanilla sugar to the mixture, mix everything with starch. Stir until no lumps remain.
Приготовьте сметанную заливку. Взбейте вместе сметану и яйца. Добавьте в смесь сахар и ванильный сахар, смешайте все с крахмалом. Размешивайте, пока не останется комочков.
Bake a pie with pourable filling. Place strawberry slices on the pie base and distribute the berries evenly. Next, cover the berries with the filling. Preheat the oven to 200 degrees and place the pie there for 45 minutes. When the dough has browned and the filling has thickened, remove the pie from the oven, cool slightly and refrigerate for 3 hours.
Испеките пирог с наливной начинкой. На основу пирога выложите кусочки клубники, распределите ягоды равномерно. Далее покройте ягоды заливкой. Разогрейте духовку до 200 градусов и поставьте туда пирог на 45 минут. Когда тесто подрумянится, а начинка загустеет, пирог достаньте из духовки, слегка остудите и поставьте на 3 часа в холодильник.
The finished jellied strawberry pie made from shortcrust pastry is tasty and tender. Serve chilled and garnish with a few fresh strawberries.
Готовый заливной клубничный пирог из песочного теста получается вкусным и нежным. Подавайте его охлажденным и украсьте несколькими ягодами свежей клубники.