If frozen meat is used, it must first be completely defrosted in the refrigerator for 8 hours. Rinse the meat, trim off the fat and cut into portions. Peel the onion and garlic. Wash the chili peppers. Wash lemon, cucumber, cilantro, tomato, lettuce and dry. Tip: all manipulations with chili peppers should be carried out with gloves so as not to burn your hands.
Если используется замороженное мясо, его необходимо предварительно полностью разморозить в холодильнике в течение 8 часов. Промойте мясо, срежьте с него жир и нарежьте на порционные куски. Лук репчатый и чеснок почистите. Перец чили помойте. Лимон, огурец, кинзу, помидор, листья салата помойте и обсушите. Совет: все манипуляции с перцем чили нужно проводить в перчатках, чтобы не обжечь руки.
Mix vegetables and spices for marinade. Cut the onion into half rings. Squeeze the garlic through a press. Cut the chili pepper into slices. Finely chop the cilantro. Squeeze the juice out of the lemon. Mix vegetable oil, tomato juice, chili pepper, onions, garlic, coriander, salt, cilantro, lemon juice, black pepper and cumin.
Смешайте овощи и пряности для маринада. Лук нарежьте полукольцами. Чеснок выдавите через пресс. Перец чили порежьте кружочками. Кинзу мелко покрошите. Из лимона выдавите сок. Смешайте растительное масло, томатный сок, перец чили, репчатый лук, чеснок, кориандр, соль, кинзу, сок лимона, черный перец и зиру.
Marinate the lamb. Place the lamb pieces into the marinade and mix with your hands until the mixture is evenly distributed on the meat. Leave the lamb to marinate in the refrigerator for 3 hours.
Замаринуйте баранину. Положите куски баранины в маринад и перемешайте руками, чтобы вся смесь равномерно распределилась на мясе. Оставьте баранину мариноваться в холодильнике на 3 часа.
Prepare marinated lamb. Place the pieces of meat on skewers, light the coals in the grill or heat up the electric grill. Roast the lamb until cooked through, turning the skewers regularly.
Приготовьте маринованную баранину. Куски мяса наденьте на шампуры, разожгите в мангале угли или разогрейте электрический гриль. Запеките баранину до готовности, регулярно переворачивая шампуры.
Tear the lettuce leaves into large pieces, cut the cucumber and tomato into slices. Serve marinated lamb skewers on lettuce leaves with fresh vegetables.
Листья салата порвите на крупные куски, огурец и помидор порежьте ломтиками. Подавайте шашлык из маринованной баранины на листьях салата со свежими овощами.