Peel the red onion and rinse. Find a suitable bowl, container with a lid, or jar with a tight lid for marinating. Tip: When choosing onions for pickling, choose firm onions without spots or dents. The skins and stems should be dry, and if you squeeze a good onion a little in your palm, it will make a slight crunch.
Красный лук очистите от шелухи и сполосните. Подберите подходящую миску, контейнер с крышкой или банка с плотной крышкой для маринования. Совет: выбирая лук для маринования, отдавайте предпочтение твердым луковицам без пятен и вмятин. Шелуха и черешок должны быть сухими, а если немного сжать хороший лук в ладони, то он издаст легкий хруст.
Prepare the onions and make the marinade. Using a sharp knife, chop the onion into half rings and place in a container. Sprinkle the sugar on the onions and mix with your hands. Mix water and vinegar in a glass.
Подготовьте лук и сделайте маринад. Острым ножом нашинкуйте лук полукольцами и переложите в контейнер. Посыпьте лук сахаром и перемешайте руками. В стакане смешайте воду и уксус.
Pickle the onion. Pour the marinade over the onion half rings, mix well, close the jar with a lid and place in the refrigerator for 30 minutes. After half an hour, lightly squeeze the finished pickled onions from the liquid, place on a plate and season with sunflower oil.
Замаринуйте лук. Залейте луковые полукольца маринадом, хорошо перемешайте, закройте банку крышкой и уберите в холодильник на 30 минут. Готовый маринованный лук через полчаса слегка отожмите от жидкости, выложите на тарелку и заправьте подсолнечным маслом.
Pickled red onions are ideal for salted herring. Place the herring, cut into large pieces, on a suitable plate, top with half rings of pickled red onion, sprinkle with lemon juice and garnish with sprigs of fresh dill.
Маринованный красный лук идеально подойдет к соленой селедке. Выложите сельдь, нарезанную крупными кусками, на подходящую тарелку, выложите сверху полукольца маринованного красного лука, сбрызните лимонным соком и украсьте веточками свежего укропа.