To make rolling out the dough more convenient, clear a fairly large area of the table in advance and sprinkle it with flour so that the dough does not stick during the process. Also, to prepare the pie, prepare a baking sheet and baking parchment so that the pie does not stick to the surface of the baking sheet and does not burn.
Чтобы удобнее было раскатывать тесто, заранее освободите достаточно большой участок стола и присыпьте его мукой, чтобы тесто не прилипало в процессе. Также для приготовления пирога подготовьте противень и пергамент для выпечки, чтобы пирог не пристал к поверхности противня и не пригорел.
Prepare the onions and bacon for the pie. Finely chop the bacon and fry, stirring, in a dry frying pan for 5 minutes. Place bacon on paper towel to remove excess grease. Peel the onion and wash it. Cut the onion into half rings and fry until golden brown in the same pan where you fried the bacon. Fry the onion over medium heat, stirring occasionally.
Приготовьте лук и бекон для пирога. Бекон мелко нарежьте и обжарьте, помешивая, на сухой сковороде в течение 5 минут. Выложите бекон на бумажное полотенце, чтобы убрать излишки жира. Лук очистите от шелухи и вымойте. Нарежьте лук полукольцами и обжарьте до золотистого цвета на той же сковороде, где жарился бекон. Жарьте лук на среднем огне, иногда помешивая.
Prepare all the filling. Wash the potatoes well with a brush, peel and cut into thin slices. Grate the hard cheese on a fine grater. In a deep, convenient container, combine potatoes, fried onions and bacon. Add salt, ground black pepper and dry Provençal herbs.
Подготовьте всю начинку. Картошку хорошо вымойте с помощью щетки, почистите и нарежьте тонкими кружочками. Твердый сыр натрите на мелкой терке. В глубокой удобной емкости смешайте картофель, обжаренные лук и бекон. Добавьте соль, черный молотый перец и сухие прованские травы.
Form a pie. Roll out the defrosted dough into a rectangular layer. Line a baking tray with parchment. Transfer the dough to a baking sheet and place the filling on one half of the dough. Carefully spread the filling and sprinkle grated cheese on top. Cover the filling with the other half of the dough and pinch the edges tightly. Make parallel cuts on top so that steam does not accumulate inside the pie during baking. Beat the egg and brush the pie with it for a golden brown crust.
Сформируйте пирог. Размороженное тесто раскатайте в прямоугольный пласт. Противень для выпечки застелите пергаментом. Тесто переложите на противень и выложите начинку на одну половину теста. Аккуратно распределите начинку и посыпьте сверху тертым сыром. Накройте начинку второй половиной теста и плотно защипните края. Сделайте сверху параллельные надрезы, чтобы при выпекании пар не скапливался внутри пирога. Взбейте яйцо и смажьте им пирог для румяной и золотистой корочки.
Bake a layer cake. Preheat the oven to 180 degrees. Place the baking sheet with the pie in the oven and bake for 40-50 minutes. Check the readiness of the pie using a wooden skewer.
Испеките слоеный пирог. Разогрейте духовку до 180 градусов. Противень с пирогом поставьте в духовку и выпекайте в течение 40-50 минут. Готовность пирога проверьте с помощью деревянной шпажки.
Let the potato pie with bacon and cheese cool slightly, cut into small pieces and place on serving plates. And serve the pie with a salad of fresh young cabbage, cucumbers and herbs.
Картофельному пирогу с беконом и сыром дайте чуть остыть, порежьте на небольшие кусочки и разложите по порционным тарелкам. А к пирогу подайте салат из свежей молодой капусты, огурцов и зелени.