Rinse the frozen chanterelles again and chop finely. Wash the potatoes, peel them and cut into thin strips. Grate the cheese on a fine grater. Peel the garlic and finely chop it or pass it through a press. Preheat the oven to 190 degrees.
Замороженные лисички еще раз промойте, нарежьте мелко. Картофель промойте, очистите от кожуры и нарежьте тонкой соломкой. Сыр натрите на мелкой терке. Чеснок очистите и мелко нашинкуйте или пропустите через пресс. Разогрейте духовку до 190 градусов.
Prepare the dough according to the stretch type. In a deep bowl, mix flour with salt, pour water into the flour in a thin stream and mix gently. Pour in the vegetable oil and gather the dough into a ball, then knead it on a clean surface for 10 minutes. Don't add any more flour. Leave the dough to rest under the film for 40 minutes.
Приготовьте тесто по типу вытяжного. В глубокой миске смешайте муку с солью, тонкой струйкой влейте в муку воду и аккуратно перемешайте. Влейте растительное масло и соберите тесто в комок, а затем вымесите его на чистой поверхности в течение 10 минут. Муку больше не добавляйте. Оставьте тесто отлежаться под пленкой 40 минут.
Fry the mushrooms for the filling. Place the mushrooms in a hot frying pan. Stir until all the liquid has evaporated, then add a little butter and fry for 10 minutes. Salt and add spices. Place the finished chanterelles on a plate.
Обжарьте грибы для начинки. Грибы выложите на горячую сковороду. Помешивая, дождитесь, когда выпарится вся жидкость, а затем добавьте немного сливочного масла и поджарьте 10 минут. Посолите, добавьте специи. Готовые лисички выложите на тарелку.
Continue preparing the filling for the potato pie with mushrooms. Add a little oil to a hot frying pan and fry the finely chopped onion. Once translucent, add the green onions and cook for another 3 minutes. Add previously fried mushrooms to the onions and stir.
Продолжайте готовить начинку для картофельного пирога с грибами. Добавьте немного масла на горячую сковороду, обжарьте мелко нарезанный репчатый лук. Как только он станет прозрачным, добавьте зеленый лук и жарьте еще 3 минуты. Добавьте к луку ранее обжаренные грибы и перемешайте.
Prepare the potatoes for the pie. Separately, fry the potatoes until they are fully cooked; they will then end up in the pie. Heat a frying pan and add butter. Fry the chopped potatoes in butter, adding a little salt and pepper. If desired, butter can be replaced with vegetable oil.
Подготовьте картофель для пирога. Отдельно поджарьте картофель не до полной готовности, он потом дойдет в пироге. Разогрейте сковороду и добавьте сливочное масло. Нарезанный картофель жарьте на сливочном масле, немного посолив и добавив перец. При желании сливочное масло можно заменить на растительное.
Prepare the filling. Mix sour cream, milk, grated cheese and chopped garlic until smooth. Stir.
Приготовьте заливку. Смешайте до гладкости сметану, молоко, тертый сыр и рубленый чеснок. Перемешайте.
Start preparing the pie. Roll out the dough to 3-4 mm thick and place in a baking dish. Place almost cooled potatoes on top of the dough. Then add a layer of chanterelles and onions. They can be seasoned to your liking. Fill the pie with filling. Place in an oven preheated to 190 degrees for about 30 minutes. Let the finished pie cool slightly and then cut into portions.
Приступите к приготовлению пирога. Тесто раскатайте до 3-4 мм толщиной и выложите в форму для запекания. Поверх теста выложите почти остывший картофель. Затем выложите слой лисичек с луком. Они могут быть приправлены по вашему вкусу. Залейте пирог заливкой. Поставьте выпекаться в разогретую до 190 градусов духовку примерно на 30 минут. Готовому пирогу дайте немного остыть, а затем нарежьте на порции.
Serve the finished pie immediately after cooking, sprinkled with chopped herbs.
Готовый пирог подавайте сразу после приготовления, посыпав нарезанной зеленью.