Marinated cheese can be used as an appetizer with wine, added to salads and pizza, or served as part of canapés. You can marinate both soft cheese (Adyghe, tofu) and hard cheese (Parmesan, cheddar). Hard cheeses are quite dense and elastic, while soft cheeses are a little watery and resemble cottage cheese. To give the cheese a spicy taste and pleasant aroma, spices such as oregano, basil, and rosemary are added to the recipe. To give the cheese a beautiful color, you can add turmeric or paprika.
Маринованный сыр можно подавать как закуску к вину, включать в салаты и пиццу или использовать в канапе. Можно мариновать как мягкие сыры (адыгейский, тофу), так и твердые (пармезан, чеддер). Твердые сорта сыра обычно плотные и упругие, в то время как мягкие — немного водянистые и напоминают творог. Чтобы придать сыру пряный вкус и приятный аромат, в маринад добавляют специи: орегано, базилик, розмарин. Чтобы цвет сыра приобрёл красивый оттенок, можно добавить куркуму или паприку.
Steps / Шаги:
Peel the garlic and chop finely. Wash the fresh basil, dry it and divide it into small sprigs. Treat the jars with steam or place in the oven for 10-15 minutes to sterilize. Place the lids in boiling water for 10 minutes.
Чеснок очистите от шелухи и мелко нарежьте. Свежий базилик помойте, обсушите и разделите на небольшие веточки. Банки обработайте паром или подержите в духовке 10-15 минут для стерилизации. Крышки подержите 10 минут в кипящей воде.
Make the marinade. Pour vegetable oil into a small saucepan. Add chopped garlic and black pepper. Heat over low heat, but do not bring to a boil. Add oregano and rosemary, stir well.
Сделайте маринад. В небольшую кастрюлю налейте растительное масло. Добавьте нарезанный чеснок и черный перец. Нагрейте на медленном огне, но до кипения не доводите. Добавьте орегано и розмарин, хорошо перемешайте.
Marinate the cheese. Cut the cheese into cubes approximately 1 cm in size. Place the cheese mixed with olives in a jar. Pour hot marinade and close the jar tightly. Wait for it to cool completely and put it in the refrigerator for 24 hours.
Замаринуйте сыр. Нарежьте сыр кубиками размером примерно 1 см. Уложите в банку сыр вперемешку с оливками. Залейте горячим маринадом и плотно закройте банку. Дождитесь полного остывания и уберите в холодильник на 24 часа.
Serve the marinated cheese garnished with sprigs of fresh basil.
Подавайте маринованный сыр, украсив его веточками свежего базилика.