Wash the radishes thoroughly, changing the water several times. Trim the ends; large root vegetables can be cut in half. Peel the garlic and onion and cut into medium pieces. Wash the dill. Sterilize the jars. Tip: It is better to take small or medium-sized radishes for canning - they will look neater when rolled up.
Редис тщательно помойте, несколько раз сменив воду. Обрежьте кончики, крупные корнеплоды можно разрезать пополам. Чеснок и лук почистите, нарежьте средними кусочками. Помойте укроп. Простерилизуйте банки. Совет: Лучше взять для консервации редис мелкого или среднего размера — он будет аккуратнее смотреться в закатке.
Prepare the vegetables. Place onion, garlic, bay leaf and black peppercorns on the bottom of a clean container. Pack the radishes tightly. Add the whole dill. Boil water and pour boiling water over the vegetables. Cover the jar with a lid and leave it like that for 5-7 minutes so that the vegetables are slightly reduced.
Подготовьте овощи. На дно чистой тары выложите лук, чеснок, лавровый лист и черный перец горошком. Плотно уложите редис. Добавьте целиком укроп. Вскипятите воду и залейте овощи крутым кипятком. Прикройте банку крышкой и оставьте в таком виде на 5-7 минут, чтобы овощи слегка упарились.
Marinate the radishes. Drain the water from the jar into a saucepan and bring to a boil again. Add salt, sugar and vinegar to the jar and cover with a lid. Pour boiling marinade into a jar of radishes and immediately seal with a sterilized lid. Turn it upside down. Wrap tightly with a blanket and leave to cool in this form for 7-8 hours.
Замаринуйте редиску. Слейте воду с банки в кастрюлю, снова доведите до кипения. Добавьте в банку соль, сахар и уксус, прикройте крышкой. Залейте кипящим маринадом банку с редисом и сразу же закатайте стерилизованной крышкой. Переверните вверх дном. Плотно укутайте одеялом и оставьте остывать в таком виде на 7-8 часов.
Serve pickled radishes, cut into thin slices, with any dish. For example, with boiled potatoes.
Подавайте маринованный редис, нарезав на тонкие ломтики, к любому блюду. Например, к отварному картофелю.