Wash the potatoes thoroughly with a brush, place in a saucepan with cold water and cook until tender, adding salt when the water boils. Dry the boiled potatoes and cool. Rinse the chicken breast and cook in salted water for 30-40 minutes after boiling. Cool the finished breast and separate the meat from the bone. Cook the eggs in salted boiling water for 10 minutes after boiling, and then let them cool in cold water. Prepare a dish and pastry ring to form the salad.
Картофель тщательно вымойте с помощью щетки, положите в кастрюлю с холодной водой и варите до готовности, посолив, когда закипит вода. Вареный картофель подсушите и остудите. Куриную грудку промойте и варите в подсоленной воде 30-40 минут после закипания. Готовую грудку остудите и отделите мясо от кости. Яйца варите в соленой кипящей воде в течение 10 минут после закипания, а затем дайте им остыть в холодной воде. Подготовьте блюдо и кондитерское кольцо для формирования салата.
Chop ingredients for salad. Peel the boiled potatoes and grate them on a coarse grater. Cut the chicken meat into small cubes or separate it into fibers with your hands. Peel the boiled chicken eggs and grate them on a fine grater. Shake the liquid off the marinated mushrooms and chop them finely. Grate the hard cheese on a fine grater.
Измельчите продукты для салата. Вареный картофель очистите и натрите на крупной терке. Куриное мясо нарежьте мелкими кубиками или руками разделите на волокна. Вареные куриные яйца очистите от скорлупы и натрите на мелкой терке. Стряхните с маринованных грибов жидкость и мелко их нарежьте. Твердый сыр натрите на мелкой терке.
Form a salad. Place a pastry ring on a plate. Place grated potatoes inside the ring as the first layer, add salt and coat it with mayonnaise. Place a second layer of pickled mushrooms and also coat with a thin layer of mayonnaise. Next, spread the chicken meat in an even layer and brush with mayonnaise again. Place grated eggs in a fourth layer, add a little salt, coat with a thin layer of mayonnaise and sprinkle with a layer of grated cheese.
Сформируйте салат. На блюдо поставьте кондитерское кольцо. Первым слоем выложите внутрь кольца натертый картофель, посолите и промажьте его майонезом. Вторым слоем выложите маринованные грибы и также промажьте тонким слоем майонеза. Далее ровным слоем распределите куриное мясо, снова смажьте майонезом. Четвертым слоем выложите тертые яйца, немного посолите, промажьте тонким слоем майонеза и посыпьте слоем натертого сыра.
Finish cooking. Place the finished salad in the refrigerator for 1 hour until all layers are soaked. Then remove the salad, carefully remove the pastry ring and serve the salad.
Закончите приготовление. Готовый салат уберите в холодильник на 1 час, чтобы все слои пропитались. Затем достаньте салат, осторожно уберите кондитерское кольцо и подавайте салат на стол.
A salad with chicken and pickled mushrooms, formed in layers using a pastry ring, will look impressive on the holiday table. Decorate the salad by carefully placing several whole pickled mushrooms on it and placing sprigs of dill next to them.
Салат с курицей и маринованными грибами, сформированный слоями с помощью кондитерского кольца, будет эффектно смотреться на праздничном столе. Украсьте салат, аккуратно поставив на него несколько целых маринованных грибов и положив с ними рядом веточки укропа.