Wash the meat and pat dry with a clean cloth towel. Peel the onion and rinse. Cut the onion into rings. Wash the apple, cut it and remove the core and seeds. Cut the apple into pieces. Peel and boil the potatoes in salted water, mash them, season with butter.
Помойте мясо, промокните чистым тканевым полотенцем. Очистите от шелухи лук и промойте. Порежьте лук на колечки. Яблоко вымойте, разрежьте и удалите сердцевину с семенами. Яблоко нарежьте кусочками. Почистите и отварите в подсоленной воде картофель, сделайте из него пюре, заправив сливочным маслом.
Mix ingredients for marinade. Place the onion in a deep bowl and crush it a little with your hands. Sprinkle the onion with vinegar, add spices and mayonnaise. Stir.
Смешайте продукты для маринада. Переложите лук в глубокую миску и немного помните руками. Сбрызните лук уксусом, добавьте специи и майонез. Перемешайте.
Place the meat in the marinade. Place the chicken legs in a bowl with the onions and spices, coat them with marinade on all sides and leave for 30 minutes.
Выложите мясо в маринад. Куриные ножки поместите в миску с луком и специями, промажьте их маринадом со всех сторон и оставьте на 30 минут.
Prepare marinated chicken. Preheat the oven to 180 degrees. Take a baking dish and grease it with vegetable oil. Layer the chicken legs with the onion marinade and place the apple slices on top. Bake the chicken for 55-60 minutes.
Приготовьте маринованную курицу. Разогрейте духовку до 180 градусов. Возьмите форму для запекания, смажьте ее растительным маслом. Выложите куриные ножки с луковым маринадом, положите сверху кусочки яблока. Запекайте курицу в течение 55-60 минут.
Serve the finished chicken with mashed potatoes.
Готовую курицу подавайте с картофельным пюре.