Rinse the chicken and mushrooms with cold water and pat dry. Peel the onions. Preheat the oven to 200°C.
Ополосните курицу и шампиньоны холодной водой и обсушите. Репчатый лук очистите от шелухи. Разогрейте духовку до 200°С.
Cut the onion into thin half rings.
Нарежьте репчатый лук тонкими полукольцами.
Cut the champignons into four parts.
Шампиньоны разрежьте на четыре части.
Prepare the marinade. To do this, combine mayonnaise, soy sauce, turmeric, dried garlic, paprika and ground black pepper in a bowl. Mix everything until smooth.
Приготовьте маринад. Для этого в миске соедините майонез, соевый соус, куркуму, сушеный чеснок, паприку и черный молотый перец. Перемешайте всё до однородного состояния.
Place the chicken, onions and mushrooms in the marinade and stir to combine.
Опустите курицу, лук и шампиньоны в маринад и перемешайте.
Grease a baking dish with vegetable oil and place the chicken with onions and mushrooms in it.
Смажьте форму для выпекания растительным маслом и выложите в нее курицу с луком и грибами.
Send the dish to bake in the oven for 40-50 minutes. You can check the readiness of the chicken by cutting it: if the juice flows out clear, then the chicken is ready.
Отправьте блюдо запекаться в духовку на 40-50 минут. Готовность курицы можно проверить, надрезав ее: если сок вытекает прозрачный, то курица готова.
Chicken leg with mushrooms is ready. Bon appetit!
Куриный окорочок с грибами готов. Приятного аппетита!
Garnish the dish with arugula leaves and cherry tomatoes.
Украсьте блюдо листьями рукколы и помидорами черри.