Rinse the eggs and pat dry with a paper towel. Peel the potatoes and onions and rinse with water. Remove the butter from the refrigerator in advance so that it softens at room temperature. Prepare a baking sheet, parchment paper and cling film.
Промойте яйца и промокните бумажным полотенцем. Картофель и лук очистите от кожуры, промойте водой. Заранее достаньте масло из холодильника, чтобы оно размягчилось при комнатной температуре. Приготовьте противень, пергаментную бумагу и пищевую пленку.
Make the dough. Sift the flour through a sieve into a wide, deep bowl. Separately, beat 1 egg. Add water, vinegar and salt to the egg and mix well. Pour the mixture into the bowl with flour. Knead a stiff dough. Divide it into two parts. Roll out each half into a thin layer. Grease the first layer with butter. Place a second layer on it, brush the top with butter. Roll the dough into a tight log, wrap in cling film and place in the refrigerator for 120 minutes.
Сделайте тесто. В широкую глубокую миску просейте муку через сито. Отдельно взбейте 1 яйцо. К яйцу добавьте воду, уксус и соль, хорошо перемешайте. Влейте смесь в миску с мукой. Замесите крутое тесто. Разделите его на две части. Каждую половинку раскатайте тонким слоем. Смажьте первый слой сливочным маслом. Положите на него второй слой, смажьте сверху сливочным маслом. Сверните тесто в плотный рулет, заверните в пищевую пленку и положите в холодильник на 120 минут.
Prepare the filling. Cut the onion and potatoes into small cubes, combine the products in a deep bowl. Salt and add coriander. Remove the dough from the refrigerator and roll it out to a thickness of 0.5 cm, wrap the sheet into a roll. Cut the roll into pieces. Roll out a piece of dough into a circle, place the filling in the center, pinch the edges to form a triangle. Beat one egg and brush the surface of the samsa with it.
Приготовьте начинку. Лук и картофель нарежьте маленькими кубиками, соедините продукты в глубокой миске. Посолите, добавьте кориандр. Достаньте тесто из холодильника и раскатайте толщиной 0,5 см, заверните лист в рулет. Разрежьте рулет на кусочки. Кусочек теста раскатайте в кружок, положите начинку в центр, защипните края, чтобы получился треугольник. Взбейте одно яйцо и смажьте им поверхность самсы.
Bake samsa. Preheat the oven to 180 degrees. Line a baking sheet with parchment. Place the preparations on a baking sheet. Sprinkle with sesame seeds. Bake for 35-40 minutes.
Выпеките самсу. Разогрейте духовку до 180 градусов. Застелите противень пергаментом. Выложите заготовки на противень. Посыпьте кунжутом. Выпекайте 35-40 минут.
Place samsa with potatoes on a serving plate and serve with sour cream.
Самсу с картошкой выложите на сервировочное блюдо, подавайте со сметаной.