Tender fillet of scallops is consumed in a variety of forms: raw, marinated, boiled, fried, baked, stewed. They are added to salads, soups, and are an integral part of gastronomic tours to Europe. Scallop recipes are especially popular in French cuisine. Scallop meat has a nutty, slightly sweet taste. Unfortunately, this delicious seafood delicacy does not last long even in the refrigerator, so recipes for preparing frozen scallops are in great demand.
Нежное филе морских гребешков едят в самых разных вариантах: сырым, маринованным, варёным, жареным, запечённым или тушёным. Их добавляют в салаты и супы, а в Европе гребешки считаются обязательным элементом гастрономических туров. Особенно широко они представлены во французской кухне. Мякоть гребешков имеет ореховый, слегка сладковатый вкус. Увы, этот деликатес хранится недолго даже в холодильнике, поэтому большой популярностью пользуются рецепты из замороженных гребешков.
Steps / Шаги:
Marinate thawed scallops. Mix salt and black pepper in vegetable oil. Pour the marinade over the scallops and leave in the refrigerator for 30 minutes.
Замаринуйте размороженные морские гребешки. В растительном масле смешайте соль и черный перец. Полейте маринадом гребешки и оставьте на 30 минут в холодильнике.
Fry the scallops. Heat the frying pan. Place marinated scallops on it without adding oil. Fry the scallops on both sides for 2-3 minutes until golden brown.
Пожарьте гребешки. Разогрейте сковороду. Выложите на неё, не добавляя масло, маринованные гребешки. Обжарьте гребешки с двух сторон по 2-3 минуты до появления золотистой корочки.
Serve the scallops hot immediately after cooking. When they cool down, they will become tasteless.
Подавайте гребешки сразу после приготовления только в горячем виде. Когда они остынут, станут невкусными.