A very tasty and beautiful pie consisting of a minimum amount of ingredients. This pie is similar to traditional charlotte, but even tastier, more interesting and easier to prepare. If desired, you can add your favorite spices to the dry mixture: cinnamon, vanillin, nutmeg and others. Also, if desired, you can add raisins to the filling along with apples. In a word, try, experiment, enjoy!
Очень ароматный и привлекательный пирог, приготовленный из минимального набора ингредиентов. Такой пирог напоминает традиционную шарлотку, но вкуснее, интереснее и проще в готовке. При желании сухую смесь можно дополнить любимыми специями: корицей, ванилином, мускатным орехом и другими. Также можно вместе с яблоками добавить изюм. Одним словом, пробуйте, экспериментируйте и наслаждайтесь!
Steps / Шаги:
Prepare the necessary ingredients. Place the butter in the freezer to harden. Rinse the apples well under running water. Preheat the oven to 180 degrees.
Подготовьте необходимые ингредиенты. Масло отправьте в морозилку, чтобы оно затвердело. Яблоки хорошо промойте под проточной водой. Поставьте разогреваться духовку до 180 градусов.
Remove the butter from the freezer and grate it on a fine or medium grater.
Сливочное масло достаньте из морозилки и натрите на мелкой или средней терке.
Grate the apples on a coarse or medium grater.
Яблоки натрите на крупной или средней терке.
In a deep bowl, mix all the dry ingredients: sifted flour with baking powder, semolina and sugar, mix.
В глубокой миске смешайте все сухие ингредиенты: просеянную муку с разрыхлителем, манку и сахар, перемешайте.
Line a baking pan with parchment paper. Spread the dry mixture evenly over the bottom with the first layer.
Форму для выпекания проложите пергаментной бумагой. Первым слоем равномерно распределите по дну сухую смесь.
Place grated apples on top of the dry mixture, then again the dry mixture and again the apples.
Поверх сухой смеси выложите натертые яблоки, далее – снова сухая смесь и снова яблоки.
The layers should be completed with a dry mixture, on top of which lay grated butter. Place the pie in an oven preheated to 180 degrees for about 60 minutes until golden brown.
Завершать слои должна сухая смесь, поверх которой выложите натертое сливочное масло. Отправляйте пирог в заранее разогретую до 180 градусов духовку примерно на 60 минут до образования румяной корочки.
Remove the finished pie from the oven and let cool completely at room temperature. Then remove from the mold, cut into portions and serve. Bon appetit!
Готовый пирог достаньте из духовки и дайте полностью остыть при комнатной температуре. Затем извлеките из формы, нарежьте порционными кусками и подавайте к столу. Приятного аппетита!