Wash the cabbage and dry. Prepare all other ingredients. Preheat the oven to 180°C.
Помойте капусту и обсушите. Подготовьте все остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 180 °С.
In a deep bowl, mix eggs, milk, mayonnaise, salt, sugar and ground black pepper.
В глубокой миске смешайте яйца, молоко, майонез, соль, сахар и черный молотый перец.
Add sifted flour and baking powder gradually. Mix the dough thoroughly until smooth. The consistency should resemble thick sour cream. Set the dough aside for now for the baking powder to work.
Добавьте постепенно просеянную муку и разрыхлитель. Тщательно перемешайте тесто до однородности. По консистенции оно должно напоминать густую сметану. Поставьте тесто пока в сторону, чтобы разрыхлитель подействовал.
Meanwhile, chop the cabbage into small strips.
А тем временем нашинкуйте капусту небольшой соломкой.
Line a baking pan with parchment and grease it with vegetable oil. Place the cabbage in the mold, salt it and press it lightly with your hands so that it releases juice and becomes soft.
Застели форму для запекания пергаментом, смажьте его растительным маслом. Выложите в форму капусту, посолите ее и слегка помните руками, чтобы она дала сок и стала мягкой.
Pour the dough over the cabbage. Shake the pan slightly so that the dough is evenly distributed and fills all the voids.
Залейте капусту тестом. Слегка потрясите форму, чтобы тесто равномерно распределилось и заполнило все пустоты.
Place the pie in the oven for 40 minutes. You can check the readiness of the pie with a toothpick: pierce the pie with it, and if it remains dry, then the pie is ready.
Отправьте пирог выпекаться в духовку на 40 минут. Готовность пирога можно проверить зубочисткой: проткните ею пирог, и если она останется сухой, то пирог готов.
Serve the finished cabbage pie with tea or milk. Bon appetit!
Готовый капустный пирог подайте вместе с чаем или молоком. Приятного аппетита!