Prepare the duck carcass: pluck, clean, remove the entrails. Then wash, dry and cut into large pieces. Wash and peel the vegetables. Cut the onion into large pieces, carrots into small pieces, potatoes into cubes. Peel the garlic and chop finely. Wash the parsley, dry on paper towels and finely chop. Prepare a cauldron or saucepan with a thick bottom.
Подготовьте тушку утки: ощиплите, очистите, удалите внутренности. Затем вымойте, обсушите и разделайте на крупные куски. Овощи вымойте и почистите. Лук порежьте крупными кусками, морковь – маленькими, картофель – кубиками. Чеснок очистите от шелухи и мелко нарежьте. Петрушку вымойте, обсушите на бумажных полотенцах и мелко нарежьте. Приготовьте казан или кастрюлю с толстым дном.
Fry the duck and onion. Heat vegetable oil in a saucepan or cauldron, add duck pieces and fry until golden brown, 10-15 minutes.
Обжарьте утку и лук. В кастрюле или казане раскалите растительное масло, выложите куски утки и обжарьте до золотистого цвета, минут 10-15.
Combine onions and meat with remaining ingredients. Add carrots and a little hot water, simmer for 30 minutes. Then add water and cook until the duck is done, about 40 minutes. 15 minutes before cooking, add potatoes, salt and spices. At the end of cooking, cover the soup with a lid and let it brew for 10 minutes.
Соедините лук и мясо с оставшимися продуктами. Добавьте морковь и немного горячей воды, тушите 30 минут. Затем долейте воды и варите до готовности утки, приблизительно 40 минут. За 15 минут до готовности положите картофель, соль и специи. По окончании варки закройте суп крышкой и дайте ему настояться 10 минут.
Pour the finished duck shurpa into portioned plates, season with parsley and garlic.
Готовую шурпу из утки разлейте по порционным тарелкам, заправьте зеленью петрушки и чесноком.