Soak the meat overnight in a marinade of 1 liter of water, 1 piece. chopped onion rings and 4 slices of lemon. Change the water twice. Then cut into large pieces. Wash the vegetables, dry with paper towels and peel. Coarsely chop the potatoes, onions, carrots and tomatoes. Pepper and garlic - in slices.
Мясо на сутки замочите в маринаде из 1 л воды, 1 шт. резаного кольцами лука и 4 долек лимона. Воду дважды поменяйте. Затем нарежьте крупными кусками. Овощи вымойте, обсушите бумажными полотенцами и почистите. Крупно нарежьте картофель, лук, морковь и помидоры. Перец и чеснок – дольками.
Cook the elk meat. Place the meat in a frying pan with melted lard and fry until golden brown, about 15 minutes. Then transfer to a saucepan, add 3 liters of water and simmer for 60 minutes.
Сварите лосятину. Мясо выложите на сковороду с растопленным салом и обжарьте до золотистого цвета приблизительно 15 минут. Затем переложите в кастрюлю, добавьте 3 литра воды и варите на медленном огне 60 минут.
Combine meat with vegetables. Add potatoes to the pan with broth and cook for 10 minutes. Add tomatoes and carrots, cook for another 10 minutes. Then add onion, pepper and garlic. After 5 minutes, add bay leaf, herbs, salt and spices. Turn off the heat and leave to steep for 10 minutes.
Соедините мясо с овощами. Добавьте в кастрюлю с бульоном картофель, варите 10 минут. Добавьте помидоры и морковь, варите еще 10 минут. Затем положите лук, перец и чеснок. Через 5 минут добавьте лавровый лист, зелень, соль и специи. Выключите огонь и оставьте настаиваться на 10 минут.
Pour the elk shurpa into deep clay plates and serve hot.
Шурпу из лосятины разлейте в глубокие глиняные тарелки и подавайте к столу горячей.