Prepare a work surface for preparing the dish. Check and prepare the ingredients: peel the carrots, remove the top leaves of the cabbage, cut and remove the stalk, wash the greens.
Подготовьте рабочую поверхность для приготовления блюда. Проверьте и подготовьте ингредиенты: очистите морковь, снимите верхние листья капусты, разрежьте и удалите кочерыжку, помойте зелень.
Shred the cabbage.
Нашинкуйте капусту.
Grate the carrots on a coarse grater.
Натрите морковь на крупной терке.
Chop the greens and garlic.
Нарежьте зелень и чеснок.
Mix vegetables and herbs in a deep bowl and lightly press with your hands so that the cabbage releases its juice.
Смешайте в глубокой миске овощи и зелень и слегка помните руками, чтобы капуста дала сок.
Prepare the brine. To do this, boil 0.5 liters of water, add sugar, salt and pepper.
Приготовьте рассол. Для этого вскипятите 0,5 литра воды, добавьте сахар, соль и перец.
Pour the brine into the cabbage. Place a clean, dry plate on the layer of cabbage and place pressure on the plate. It is convenient to use a three-liter jar or other stable container filled with water. Leave the cabbage to pickle for 2-3 days, taking into account a comfortable temperature for the fermentation process (15-22 degrees).
Влейте рассол в капусту. Положите на слой капусты чистую сухую тарелку, на тарелку установите гнет. Удобно использовать трехлитровую банку или другую устойчивую емкость, наполненную водой. Оставьте капусту засаливаться в течение 2-3 дней, принимая во внимание комфортную температуру для процесса закваски (15-22 градуса).
The dish is ready! One of the serving options is a vitamin-rich cabbage salad seasoned with vegetable oil.
Блюдо готово! Один из вариантов подачи – витаминный салат из капусты, заправленный растительным маслом.