Wash the pork ribs under running water and dry. Peel the vegetables and chop coarsely.
Свиные ребрышки вымойте под проточной водой и обсушите. Овощи очистите и нарежьте крупно.
Fry the ribs and vegetables. In a deep saucepan over medium heat, cook pork ribs until lightly golden, about 15 minutes. There is no need to add oil when frying; a sufficient amount of fat is released during frying. Then add potatoes, carrots, onions, bell peppers. Season with salt, add cumin and bay leaf. Fill with water so that the liquid slightly covers the vegetables and meat. Simmer over low heat for 60 minutes.
Обжарьте ребрышки и овощи. В глубокой кастрюле на среднем огне обжарьте свиные ребра до легкого золотистого цвета, ориентировочно 15 минут. Масло при обжарке добавлять не нужно, в процессе жарки выделяется достаточное количество жира. Затем добавьте картофель, морковь, лук, болгарский перец. Приправьте солью, положите зиру и лавровый лист. Залейте водой так, чтобы жидкость немного покрывала овощи и мясо. Томите на медленном огне 60 минут.
Add remaining ingredients. Place tomatoes, tomato paste and herbs in a saucepan with shurpa. Cover with a lid and cook for 10 minutes. Then turn off the stove.
Добавьте оставшиеся продукты. В кастрюлю с шурпой положите помидоры, томатную пасту и зелень. Накройте крышкой и варите 10 минут. Затем выключите плиту.
Pour the finished pork ribs shurpa into deep clay plates, season with sour cream.
Готовую шурпу из свиных ребрышек разлейте в глубокие глиняные тарелки, заправьте сметаной.