Boil the chicken fillet in salted water for 20 minutes and cool. Boil chicken and quail eggs hard and peel. Wash the apple and remove the seeds. Peel the onions.
Отварите куриное филе в подсоленной воде в течение 20 минут и остудите. Куриные и перепелиные яйца отварите вкрутую и почистите. Помойте яблоко и удалите из него семечки. Репчатый лук очистите от шелухи.
Cut the boiled chicken fillet into 5 mm cubes.
Отварное куриное филе нарежьте кубиками размером 5 мм.
Grate the cheese on a fine grater.
Сыр натрите на мелкой терке.
Cut the boiled chicken eggs in half. Set one half aside - it will be used for decoration. The remaining three halves will go inside the salad. Separate the yolks from the whites. Grate the whites on a fine grater and chop the yolks.
Разрежьте вареные куриные яйца пополам. Одну половинку отложите — она пойдет на украшение. Оставшиеся три половинки пойдут внутрь салата. Отделите желтки от белков. Белки натрите на мелкой терке, а желтки покрошите.
Finely chop the onion.
Репчатый мелко нарежьте.
Grate the apple on a coarse grater.
Яблоко натрите на крупной терке.
Grind the walnuts using a mortar, masher or knife.
Грецкие орехи измельчите при помощи ступки, толкушки или ножа.
Now you can start preparing the salad. All ingredients will be laid out in layers. Place lettuce leaves on a plate - this will be the basis for our “turtle”. It is best to take openwork types of lettuce that are more grass-like. Place grated egg whites in the shape of a circle on top of the leaves. Lubricate the egg whites with mayonnaise.
Теперь можно приступить к приготовлению салата. Все ингредиенты будут выкладываться слоями. На тарелку выложите листья салата — это будет основа для нашей «черепахи». Лучше всего брать ажурные виды салата, более похожие на траву. Сверху на листья выложите тертый белок в форме круга. Смажьте белок майонезом.
Next, layer all the ingredients in this order: chicken, onions, apple, cheese, yolk. Each layer should be greased with mayonnaise. The final layer - walnuts - does not need to be greased.
Далее выложите слоями все ингредиенты в таком порядке: курица, репчатый лук, яблоко, сыр, желток. Каждый слой нужно смазать майонезом. Финальный слой — грецкие орехи — смазывать не нужно.
All that remains is to decorate the salad. Using mayonnaise, draw a hexagonal mesh simulating a shell. Make paws from halves of quail eggs, and make a head from half a chicken egg. Make eyes from two black peppercorns.
Осталось только украсить салат. Майонезом нарисуйте шестиугольную сетку, имитирующую панцирь. Из половинок перепелиных яиц сделайте лапки, а из половинки куриного яйца — голову. Глазки сделайте из двух горошин черного перца.
Turtle salad with chicken and apples is ready. Bon appetit!
Салат «Черепаха» с курицей и яблоками готов. Приятного аппетита!