Peel the onions and garlic. Rinse and dry the cilantro. Prepare the remaining ingredients.
Очистите репчатый лук и чеснок. Кинзу ополосните и просушите. Подготовьте остальные ингредиенты.
Rinse the lentils several times, then cover with cold water and leave for 6 hours. It is best to soak the lentils overnight.
Промойте чечевицу несколько раз, затем залейте холодной водой и оставьте на 6 часов. Лучше всего замочить чечевицу на ночь.
Drain the water from the lentils and pass them through a meat grinder through a fine sieve. Also grind onions and garlic in a meat grinder.
Слейте с чечевицы воду и пропустите ее через мясорубку сквозь мелкую решетку. Также измельчите в мясорубке репчатый лук и чеснок.
Finely chop the cilantro and add to the lentil mince.
Мелко порубите кинзу и добавьте в чечевичный фарш.
Grind turmeric, cumin, coriander, salt and black pepper in a mortar.
В ступке разотрите куркуму, зиру, кориандр, соль и черный перец.
Add spices and baking powder to the minced meat.
Добавьте в фарш специи и разрыхлитель.
Mix everything thoroughly. You should get a homogeneous mass.
Тщательно все перемешайте. Должна получиться однородная масса.
Roll the minced lentils into small balls and bread them in breadcrumbs.
Скатайте из чечевичного фарша небольшие шарики и запанируйте их в сухарях.
Heat the vegetable oil in a ladle or small saucepan to 190 °C.
Разогрейте растительное масло в ковшике или небольшой кастрюле до 190 °С.
Place the finished falafel on paper towels to remove excess oil.
Готовый фалафель выложите на бумажные полотенца, чтобы удалить излишки масла.
Serve falafel on fresh lettuce leaves with vegetables. Garnish the dish with sesame seeds. Bon appetit!
Подайте фалафель на листьях свежего салата с овощами. Украсьте блюдо кунжутом. Приятного аппетита!
Serve the falafel with a sauce, such as creamy garlic or tartar sauce.
Подайте к фалафелю соус, например, сметанно-чесночный или тартар.