Wash the lamb, dry it and cut it into portions. Wash and peel the vegetables. Coarsely chop the potatoes and carrots, tomatoes. Cut 3 onions and bell pepper into cubes. Finely chop the garlic. Rinse the greens under running water, dry and chop. Prepare a cauldron.
Баранину вымойте, обсушите и нарежьте на порционные куски. Овощи вымойте и почистите. Картофель и морковь, помидоры крупно порубите. 3 луковицы и болгарский перец нарежьте кубиками. Чеснок мелко порубите. Зелень промойте под проточной водой, обсушите и измельчите. Приготовьте казан.
Prepare the lamb. Heat a cauldron, pour oil into it and heat it. After this, add the whole onion to the cauldron. Fry until golden brown. Place the lamb and simmer for about 10 minutes. Pour water into the lamb, bring to a boil and skim off the foam. Cover the cauldron with a lid and leave the meat to cook for 90 minutes.
Приготовьте баранину. Разогрейте казан, влейте в него масло и раскалите. После этого добавьте в казан целую луковицу. Обжаривайте до образования золотистой корочки. Выложите баранину и томите около 10 минут. Влейте к баранине воду, доведите до кипения и снимите пену. Накройте казан крышкой и оставьте вариться мясо на 90 минут.
Combine lamb with vegetables. As soon as the meat is ready, place the potatoes, carrots and bell peppers in the cauldron. Add salt and stir. Cook the soup for 10 minutes. Then add chopped onion, garlic, tomatoes, coriander and cumin to the meat. Stir again. Cook until the potatoes are done. 2 minutes before removing from heat, add chopped herbs into the cauldron.
Соедините баранину с овощами. Как только мясо будет готово, в казан выложите картофель, морковь и болгарский перец. Посолите и перемешайте. Варите суп 10 минут. Затем добавьте к мясу измельченный лук, чеснок, помидоры, кориандр и зиру. Снова перемешайте. Варите до готовности картофеля. За 2 минуты до снятия с огня в казан засыпьте измельченную зелень.
Serve lamb shurpa in large, deep plates.
Подавайте шурпу из баранины в больших глубоких тарелках.