Peel the onions and garlic. Rinse and dry the champignons. Drain the brine from the mozzarella. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 180°C.
Очистите репчатый лук и чеснок. Шампиньоны ополосните и обсушите. С моцареллы слейте рассол. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 180 °С.
First prepare the shortbread dough. Grate the frozen butter into a large bowl using a coarse grater.
Сначала приготовьте песочное тесто. В большую миску натрите подмороженное сливочное масло на крупной терке.
Then add flour and salt. Grind the ingredients until crumbly.
Затем добавьте муку и соль. Разотрите ингредиенты до состояния крошки.
Add sour cream to the creamy flour crumbs and knead the dough. Knead it until it starts to come away from the sides of the bowl. Form the dough into a ball. Wrap it in film and put it in the refrigerator for 30-60 minutes.
Добавьте к сливочно-мучной крошке сметану и замесите тесто. Вымешивайте его до тех пор, пока оно не начнет отлипать от стенок миски. Сформируйте из теста шар. Заверните его в пленку и уберите в холодильник на 30-60 минут.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте репчатый лук.
Finely chop the garlic.
Чеснок мелко порубите.
Cut the champignons into large cubes.
Шампиньоны нарежьте крупными кубиками.
Heat vegetable oil in a frying pan. Fry the onions and garlic over medium heat for 5 minutes until golden.
Разогрейте растительное масло в сковороде. Обжарьте репчатый лук и чеснок на среднем огне в течение 5 минут до золотистости.
Add the mushrooms to the pan and fry for another 5 minutes. Salt and pepper the filling to taste. Add sour cream, a pinch of Provençal herbs and stir.
Добавьте в сковороду шампиньоны и жарьте еще 5 минут. Посолите и поперчите начинку по вкусу. Добавьте сметану, щепотку прованских трав и перемешайте.
Mix a tablespoon of flour and half a glass of cold water so that there are no lumps. Pour the flour mixture into the pan and stir. Simmer the mushrooms in the sauce until it thickens.
Смешайте столовую ложку муки и полстакана холодной воды так, чтобы не было комочков. Влейте в сковороду мучную смесь и перемешайте. Тушите грибы в соусе до тех пор, пока он не загустеет.
Remove the dough from the refrigerator and roll out into a rectangular layer. Place the dough in a baking pan lined with parchment. Spread the dough over the pan, forming sides. Place the base in the oven for 15-20 minutes.
Достаньте тесто из холодильника и раскатайте в прямоугольный пласт. Выложите тесто в форму для выпекания, застеленную пергаментом. Распределите тесто по форме, формируя бортики. Отправьте основу выпекаться в духовку на 15-20 минут.
Place the filling into the prepared base. Stick mozzarella balls on top and sprinkle with herbs de Provence.
В готовую основу выложите начинку. Сверху воткните шарики моцареллы и посыпьте все прованскими травами.
Place the pie in the oven for 20 minutes. Cool the finished pie slightly and remove from the mold.
Отправьте пирог в духовку на 20 минут. Готовый пирог немного остудите и извлеките из формы.
Serve the pie garnished with green onions. Bon appetit!
Подайте пирог, украсив зеленым луком. Приятного аппетита!