Thaw the puff pastry. Wash and dry the champignons. Rinse the chicken fillet with cold water and pat dry with a paper towel. Preheat the oven to 180°C.
Разморозьте слоеное тесто. Шампиньоны помойте и обсушите. Ополосните куриное филе холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Разогрейте духовку до 180 °С.
First prepare the filling. To do this, cut the chicken fillet into small pieces.
Сначала приготовьте начинку. Для этого нарежьте куриное филе на небольшие кусочки.
Cut the champignons into small cubes.
Шампиньоны нарежьте небольшими кубиками.
Heat vegetable oil in a frying pan. Fry the chicken and mushrooms for 5 minutes over medium heat until golden brown.
Разогрейте растительное масло в сковороде. Обжарьте курицу и грибы в течение 5 минут на среднем огне до золотистого цвета.
Add mayonnaise, salt and black pepper to the pan. Stir the filling and remove from heat.
Добавьте в сковороду майонез, соль и черный перец. Перемешайте начинку и снимите с огня.
Place one sheet of puff pastry on a parchment-lined baking sheet.
Выложите один лист слоеного теста на противень, застеленный пергаментом.
Place the filling on top of the puff pastry, leaving a small margin around the edges.
Сверху на слоеное тесто выложите начинку, оставляя по краям небольшой отступ.
Cover the filling with a second sheet of puff pastry. Using a fork, press the edges of the sheets together around the entire perimeter of the pie.
Накройте начинку вторым листом слоеного теста. Прижмите края листов друг к другу при помощи вилки по всему периметру пирога.
Using a knife, trim the edges of the pie. Separate the egg yolk and brush the pie with it.
Ножом подравняйте края пирога. Отделите яичный желток и смажьте им пирог.
Place the pie in the oven for 30-40 minutes at 180°C.
Отправьте пирог в духовку на 30-40 минут при 180 °С.
Layered pie with chicken and mushrooms is ready. Bon appetit!
Слоеный пирог с курицей и грибами готов. Приятного аппетита!
Add grated cheese and herbs to the filling, so it will become even tastier and more tender.
Добавьте в начинку тертый сыр и зелень, так она станет еще вкуснее и нежнее.