Wash the potatoes and peel the garlic. Rinse the leg with cold water and pat dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients. Preheat oven to 200°C.
Помойте картофель и очистите чеснок. Окорочок ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200 °С.
Cut the potatoes into large pieces.
Нарежьте картофель крупными кусочками.
Grate the garlic on a fine grater or squeeze through a garlic press.
Чеснок натрите на мелкой терке или выдавите через чеснокодавилку.
In a bowl, mix mayonnaise, vegetable oil, chopped garlic, chicken spices and black pepper. If you are using unsalted spices, add additional salt to taste.
В миске смешайте майонез, растительное масло, измельченный чеснок, специи для курицы и черный перец. Если вы используете несоленые специи, то дополнительно посолите соус по вкусу.
Place the potatoes in a baking dish and add half the sauce. Mix everything so that the potatoes are completely covered with the sauce.
Выложите картофель в форму для запекания и добавьте половину соуса. Все перемешайте так, чтобы картофель полностью покрылся соусом.
Place the chicken leg on top and coat it with the remaining sauce.
Сверху выложите куриный окорочок и обмажьте его оставшимся соусом.
Place the dish in the oven for 30-40 minutes. You can check the readiness of potatoes and chicken with a knife. The potatoes should be soft and the juices should flow clear from the chicken.
Отправьте блюдо в духовку на 30-40 минут. Готовность картофеля и курицы можно проверить ножом. Картофель должен получиться мягким, а из курицы должен вытекать прозрачный сок.
Serve the ham with potatoes, garnished with parsley leaves. Bon appetit!
Подайте окорочок с картошкой, украсив листьями петрушки. Приятного аппетита!
Serve the dish with fresh vegetable salad and tomato sauce for potatoes.
Подайте к блюду салат из свежих овощей и томатный соус для картофеля.