Rinse the chicken leg with cold water and pat dry with a paper towel. Peel the garlic. Prepare the remaining ingredients. Preheat oven to 200°C.
Ополосните куриный окорочок холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Очистите чеснок. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200 °С.
Grate the garlic on a fine grater or squeeze through a press.
Натрите чеснок на мелкой терке либо выдавите через пресс.
In a bowl, mix honey, grain mustard, soy sauce, sesame seeds, chopped garlic, a tablespoon of vegetable oil and ground black pepper.
В миске смешайте мед, зернистую горчицу, соевый соус, кунжут, измельченный чеснок, столовую ложку растительного масла и черный молотый перец.
Place the chicken leg in a baking dish and coat all sides with the resulting marinade. Cover the leg with cling film and leave to marinate for 20 minutes.
Выложите куриный окорочок в форму для запекания и обмажьте со всех сторон получившимся маринадом. Накройте окорочок пищевой пленкой и оставьте на 20 минут мариноваться.
Place the leg to bake in the oven for 40 minutes at 200°C.
Отправьте окорочок запекаться в духовку на 40 минут при 200 °С.
Chicken leg in soy sauce is ready. Serve it garnished with sesame seeds and cilantro leaves. Bon appetit!
Куриный окорочок в соевом соусе готов. Подайте его, украсив кунжутом и листьями кинзы. Приятного аппетита!
Serve boiled basmati rice as a side dish.
Подайте к окорочку отварной рис басмати в качестве гарнира.