Peel the onion and garlic. Wash the tomatoes and remove their stems. Rinse the leg with cold water and pat dry with a paper towel. Preheat oven to 200°C.
Очистите лук и чеснок. Помойте помидоры и удалите у них плодоножки. Ополосните окорочок холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Разогрейте духовку до 200 °С.
Cut the red onion into large pieces.
Красный лук нарежьте крупными перьями.
Also cut the white onion into large pieces.
Белый репчатый лук также нарежьте крупными перьями.
Grate the garlic on a fine grater or squeeze through a press.
Чеснок натрите на мелкой терке либо выдавите через пресс.
Cut the tomatoes into slices.
Помидоры нарежьте дольками.
Place tomatoes, red and white onions in a baking dish.
В форму для запекания выложите помидоры, красный и белый репчатый лук.
Add half the minced garlic, herbes de Provence, salt and ground black pepper.
Добавьте половину измельченного чеснока, прованские травы, соль и черный молотый перец.
Drizzle the vegetables with vegetable oil and balsamic vinegar. Mix everything slightly.
Полейте овощи растительным маслом и бальзамическим уксусом. Всё слегка перемешайте.
Place the chicken leg on top of the vegetables. Rub it with salt, pepper, Provençal herbs and the remaining garlic.
Сверху на овощи выложите окорочок. Натрите его солью, перцем, прованскими травами и оставшимся чесноком.
Place the ham with vegetables in the oven for about 40 minutes.
Отправьте окорочок с овощами в духовку примерно на 40 минут.
The chicken leg is ready. Bon appetit!
Куриный окорочок готов. Приятного аппетита!
Serve the chicken leg with fluffy mashed potatoes.
Подайте к окорочку воздушное картофельное пюре.