Wash and peel the vegetables. Wash and dry the grape leaves thoroughly. Rinse the rice until the water is clear.
Промойте и очистите овощи. Тщательно промойте и обсушите виноградные листья. Промойте рис, чтоб вода была прозрачная.
Prepare the minced meat. Pass the carrots through a grater and finely chop the onion. Add vegetables and rice to the minced meat, salt and pepper.
Приготовьте фарш. Через терку пропустите морковь, мелко измельчите лук. Овощи и рис добавьте в фарш, посолите, перчите.
Wrap the minced meat in leaves so that the dolma turns out beautiful and does not fall apart during the cooking process; wrap the leaves with the front, glossy side up.
Заверните фарш в листья, что бы долма получилась красивой и не развалилась в процессе варки- листья заворачивайте лицевой, глянцевой стороной наверх.
When the dolma is ready, place the dolma in a saucepan or any other dish and fill with water until it covers the top. Cook for 40-60 minutes.
Когда долма готова, в сотейник или в любую другую посуду, выложите рядами долму и залейте водой, чтобы она покрыла верх. Готовьте 40-60 минут.
Serve on a common platter, garnished with herbs. Add sour cream to the bowl. Serve with your favorite sauces if desired.
Подавайте на общем блюде, украсив зеленью. В пиалу добавьте сметану. По желанию подавайте любимые соусы.