Prepare the cake impregnation. Brew strong, not very sweet coffee, cool and add cognac.
Приготовьте пропитку для торта. Заварите крепкий, не очень сладкий кофе, остудите и добавьте коньяк.
Prepare a sponge cake. Mix and sift flour and baking powder, combine milk and butter and heat, beat eggs and sugar with a mixer until the volume doubles. Gently combine the beaten eggs with the flour, then pour in the hot milk and butter. Bake at 180° in a cake ring.
Приготовьте бисквит. Муку и разрыхлитель перемешайте и просейте, молоко и сливочное масло соедините и нагрейте, яйца с сахаром взбейте миксером до увеличения объема в два раза. Аккуратно соедините взбитые яйца с мукой, затем налейте горячее молоко с маслом. Выпекайте, при температуре 180 °, в кольце для коржей.
Prepare the cream. Divide the powdered sugar into 2 parts - mix one half with a mixer with mascarpone cheese, and beat the other half with cold cream until stiff peaks form. Then combine both masses and mix gently with a spatula.
Приготовьте крем. Сахарную пудру разделите на 2 части – одну половину перемешайте миксером с сыром маскарпоне, другую – взбейте с холодными сливками до устойчивых пиков. Затем соедините обе массы, аккуратно перемешайте лопаткой.
Assemble the cake using the sliding ring and film. Cut the biscuit into 3-4 layers, divide the cream into 3-4 parts. Place the first cake layer in the ring, soak it with coffee and cognac, then lay out part of the cream, place the next cake layer on top, soak it, place the next part of the cream, etc. Cover the top cake with cream and leave the cake in the refrigerator overnight to soak.
Соберите торт, используя раздвижное кольцо и пленку. Разрежьте бисквит на 3-4 коржа, крем разделите на 3-4 части. Выложите в кольцо первый корж, пропитайте его кофе с коньяком, затем выложите часть крема, следующий корж положите сверху, пропитайте, выложите следующую часть крема, и т.д. Верхний корж покройте кремом и оставьте торт в холодильнике на ночь для пропитки.
Decorate the cake. Remove the cake from the mold, free the sides from the film and spread them with a thin layer of the remaining cream, glue the sides with savoiardi cookies, making a fence, tie a ribbon in a circle for a more stable shape of the cake. Using a pastry bag, decorate the top of the cake by making peaks all over the surface and dusting them with cocoa through a fine sieve.
Украсьте торт. Выньте торт из формы, освободите бока от пленки и намажьте их тонким слоем оставшегося крема, приклейте бока печеньем савоярди, сделав заборчик, обвяжите по кругу ленточкой для более устойчивой формы торта. С помощью кондитерского мешка украсьте торт сверху, сделав пики по всей поверхности, посыпьте их какао через мелкое сито.
Serve on a beautiful platter. Slice the strawberries, place on the cake and garnish with mint leaves.
Подавайте на красивом блюде. Нарежьте ломтиками клубнику, уложите на торт и украсьте листиками мяты.