Mix eggs with 170 grams of sugar and one package of vanilla sugar. Beat with a mixer until the volume increases 3-4 times.
Яйца смешайте с 170 граммами сахара и одной упаковкой ванильного сахара. Взбейте миксером до увеличения объема в 3-4 раза.
Add flour little by little into the mixture with eggs and sugar, carefully mix the dough with a spatula from bottom to top so that the dough does not lose its airiness.
В массу с яйцами и сахаром понемногу введите муку, аккуратно перемешайте тесто лопаткой снизу вверх, чтобы тесто не потеряло воздушность.
Line a baking pan with parchment and grease with oil, pour in the dough and twist a little so that the dough is evenly distributed. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 35-40 minutes. Do not open the oven until the biscuit is ready.
Форму для выпечки застелите пергаментом и смажьте маслом, влейте тесто и немного покрутите, чтоб тесто равномерно распределилось. Выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке 35-40 минут. Духовку не открывайте до готовности бисквита.
While the biscuit is baking, make the cream. Mix cottage cheese, sour cream and remaining sugar in a blender; add banana if desired. If you don't have a blender, grind the cottage cheese through a sieve. Cut the finished sponge cake into 2 parts in the middle to make 2 layers. Grease the first cake with curd cream, cover with the second and brush the top and edges with cream.
Пока выпекается бисквит, сделайте крем. Смешайте блендером творог, сметану и оставшийся сахар, по желанию можете добавить банан. Если блендера нет, перетрите творог через сито. Готовый бисквит разрежьте на 2 части посередине, чтоб получилось 2 коржа. Смажьте первый корж творожным кремом, накройте вторым и смажьте верх и края кремом.
Serve the sponge cake with chopped fruit or berries. Garnish with almonds and a sprig of mint or lemon balm.
Подавайте бисквит с нарезанными фруктами либо ягодами. Украсьте миндалем и веточкой мяты или мелиссы.