Cut a small piece of cheese from the total amount and grate on a coarse grater. Thinly slice the ham and remaining cheese.
Небольшой кусочек сыра отрежьте от общего количества и натрите на крупной терке. Тонко нарежьте ветчину и оставшийся сыр.
To prepare the sauce, melt the butter in a frying pan, add flour and mix thoroughly with a wooden spoon so that there are no lumps, adding milk in several additions. Add salt, pepper and nutmeg and cook in the pan for a few minutes, stirring.
Для приготовления соуса растопите на сковороде сливочное масло, добавьте муку и тщательно перемешайте деревянной ложкой, чтобы не было комочков, в несколько подходов добавляя молоко. Добавьте соль, перец и мускатный орех, в течение нескольких минут проварите на сковороде, помешивая.
Spread 1 teaspoon of sauce each on the bottom slices of the sandwich, top with slices of cheese, then ham, then cheese again, and cover the sandwich with the top of the bread. Spread the remaining sauce generously on top and sprinkle with grated cheese. Bake in preheated oven for 7-10 minutes.
Намажьте нижние ломтики сэндвича по 1 чайной ложке соуса каждый, сверху выложите пластинки сыра, затем ветчину и снова сыр, накройте сэндвич верхней частью хлеба. Сверху обильно смажьте оставшимся соусом, посыпьте тертым сыром. Выпекайте в разогретой духовке в течение 7-10 минут.
Serve the croque-monsieur on a wooden plate or board, garnished with lettuce and herbs. The dish goes well with vegetable salads.
Подавайте крок-месье на деревянной тарелке, либо доске, украсив листьями салата и зеленью. Блюдо прекрасно сочетается с овощными салатами.