Wash and dry the meat. Wash and peel the vegetables. Cut the carrots into cubes or strips. Onion - in strips or half rings. Potatoes and peppers - in slices. Peel the garlic and pass through a press.
Мясо вымойте и обсушите. Овощи вымойте и почистите. Морковь нарежьте кубиками или соломкой. Лук – соломкой или полукольцами. Картофель и перец – дольками. Чеснок очистите и пропустите через пресс.
Prepare the broth. Pour 2.5 liters of cold water over the meat. Place on the stove and bring to a boil, skim off the foam. Add the bay leaf, cover and simmer over low heat for 40 minutes. Remove the meat from the broth, cool and cut into pieces.
Приготовьте бульон. Залейте мясо 2,5 литрами холодной воды. Поставьте на плиту и доведите до кипения, снимите пену. Добавьте лавровый лист, накройте крышкой и варите на медленном огне 40 минут. Мясо извлеките из бульона, остудите и порежьте на кусочки.
Prepare the onions. Heat 1 tbsp in a frying pan. l. vegetable oil. Fry the onion until translucent, 5-7 minutes over medium heat. Set aside for now.
Приготовьте лук. На сковороде разогрейте 1 ст. л. растительного масла. Поджарьте лук до прозрачности, 5-7 минут на огне средней мощности. На время отложите.
Prepare the roast. In a frying pan with the addition of 1 tbsp. l. oil, fry the meat until evenly golden brown, about 10 minutes. Add fried onions, carrots, tomato puree and cook for 5-6 minutes.
Приготовьте зажарку. На сковороде с добавлением 1 ст. л. масла обжарьте мясо до равномерного золотистого цвета, приблизительно 10 минут. Добавьте обжаренный лук, морковь, томат-пюре и готовьте 5-6 минут.
Combine products. Place the meat and vegetables in a saucepan, pour in 2 liters of broth and bring to a boil. Add potatoes, salt, pepper, basil. Cook at low simmer for 10-15 minutes. 5 minutes before the end of cooking, add chopped garlic. Turn off the heat and let the shurpa brew for 10 minutes.
Соедините продукты. Мясо с овощами переложите в кастрюлю, залейте 2 литрами бульона и доведите до кипения. Добавьте картофель, соль, перец, базилик. Варите при слабом кипении 10-15 минут. За 5 минут до окончания варки добавьте измельченный чеснок. Выключите огонь и дайте шурпе настояться 10 минут.
Pour Uzbek-style shurpa into serving plates and generously sprinkle with chopped cilantro.
Шурпу по-узбекски разлейте по порционным тарелкой и щедро посыпьте рубленой кинзой.