Remove the eggs and butter from the refrigerator in advance. They should be at room temperature.
Яйца и масло заранее достаньте из холодильника. Они должны быть комнатной температуры.
Prepare a sand base for sour cream. To do this, take flour, 1 yolk, butter, a pinch of salt, baking powder and a little water. Grind everything into crumbs, then knead the dough, which should not stick to your hands. Cover the mold in which the sour cream will be baked with parchment and spread the dough with your hands over the entire bottom and make high sides.
Приготовьте песочную основу для сметанника. Для этого возьмите муку, 1 желток, сливочное масло, щепотку соли, разрыхлитель и немного воды. Перетрите все в крошку, затем замесите тесто, которое не должно липнуть к рукам. Форму, в которой будет запекаться сметанник, застелите пергаментом и распределите тесто руками по всему дну и сделайте высокие бортики.
Wash the strawberries, remove the stems and cut into 4 parts if the berries are large, into 2 parts if they are small. Place the sliced strawberries on the batter in the pan.
Клубнику промойте, уберите хвостики и нарежьте на 4 части – если ягода крупная, на 2 части –если мелкая. Уложите нарезанную клубнику на тесто в форме.
Next, prepare the filling. To do this, beat sour cream, 3 eggs, starch, 100 grams of sugar. You should get a homogeneous mass without lumps. Pour the filling onto the strawberries, which should be completely covered, but make sure that the filling is not higher than the walls of the sand base.
Далее приготовьте заливку. Для этого сметану, 3 яйца, крахмал, 100 грамм сахара взбейте. Должна получиться однородная масса без комочков. Заливку вылейте на клубнику, которая должна быть полностью покрыта, но смотрите, чтобы заливка не была выше стенок песочной основы.
Sprinkle flaked almonds on top, they will bake, become crispy and add an interesting flavor to your dish. Bake sour cream in a well-heated oven at 170 degrees for 60 minutes.
Посыпьте сверху миндальными лепестками, они запекутся, станут хрустящими и придадут интересный вкус вашему блюду. Выпекайте сметанник в хорошо разогретой духовке при температуре 170 градусов в течении 60 минут.
Cut the cooled sour cream into portions, decorate with berries and sprinkle with powdered sugar or coconut flakes.
Остывший сметанник разрежьте на порционные кусочки, украсьте ягодами и присыпьте сахарной пудрой или кокосовой стружкой.