Rinse the vegetables. Boil beets, carrots and potatoes. Peel off the skin.
Промойте овощи. Отварите свеклу, морковь и картофель. Очистите от кожуры.
Grate the boiled vegetables on a coarse grater. Chop the herring into small pieces. Add finely chopped onion if desired.
Отварные овощи натрите на крупной терке. Сельдь измельчите на мелкие кусочки. По желанию добавьте мелкорубленый лук.
Next, layer the ingredients. The first layer is potatoes, the second is herring, then again potatoes, carrots, onions. Spread each layer with mayonnaise. Next, alternate layers between each other until you run out of ingredients. Send the salad to steep in the refrigerator.
Далее выложите ингредиенты слоями. Первый слой-картошка, второй-селедка, далее снова картошка, морковка, лук. Каждый слой промажьте майонезом. Далее чередуйте слои между собой, пока не закончатся ингредиенты. Отправьте салат настаиваться в холодильник.
Serve on a common platter, garnished with a sprig of parsley. Pairs perfectly with rye bread croutons.
Подавайте на общем блюде, украсив веточкой петрушки. Прекрасно сочетается с гренками из ржаного хлеба.