Rinse the meat and dry with paper towels. Peel and rinse the garlic.
Мясо промойте, обсушите бумажными полотенцами. Чеснок очистите и промойте.
Prepare the marinade - mix salt, pepper, herbs, vegetable oil; for a glossy crust, you can add a tablespoon of honey to the marinade; finely chop the garlic. Rub the meat with marinade. Stuff the meat with garlic, making deep cuts with a knife, and leave to marinate for at least half an hour.
Приготовьте маринад – смешайте соль, перец, травы, растительное масло, для глянцевой корочки можно добавить в маринад столовую ложку меда; чеснок тонко порежьте. Натрите мясо маринадом. Нашпигуйте мясо чесноком, делая глубокие надрезы ножом, и оставьте мариноваться минимум на полчаса.
Then tie the meat tightly with culinary string so that it takes shape, lightly pat dry with a paper towel and fry in a frying pan over high heat on each side for 1.5-2 minutes until a crust forms, thus sealing the juices inside the meat.
Затем крепко свяжите мясо кулинарной нитью, чтобы оно приобрело форму, слегка промокните бумажным полотенцем и обжарьте на сковороде на сильном огне каждую сторону по 1,5-2 минуты до образования корочки, таким образом, необходимо запечатать сок внутри мяса.
Then place the meat in a well-heated oven and bake on a wire rack with a tray for 15-20 minutes. Then reduce the temperature to 160 degrees and bake for another 50 minutes. Turn off the oven, wrap the roast beef in foil and leave in the turned off oven for an hour so that the juices are evenly distributed inside.
После чего поместите мясо в хорошо разогретую духовку и запекайте на решетке с поддоном в течение 15-20 минут. Затем уменьшите температуру до 160 градусов и запекайте еще 50 минут. Выключите духовку, оберните ростбиф фольгой и оставьте в выключенной духовке на час, чтобы сок равномерно распределился внутри.
Cut the finished dish into thin pieces, serve both hot and cold, with slices of bread or croutons.
Готовое блюдо нарежьте тонкими кусками, подавайте как в горячем, так и в холодном виде, с ломтиками хлеба или гренок.