Wash the vegetables thoroughly and dry them on paper towels. Peel the potatoes, onions and carrots. Cut potatoes, carrots, onions and peppers into large cubes. Wash the parsley and dry with a paper towel. Wash the chicken meat under running water.
Овощи тщательно вымойте и обсушите на бумажных полотенцах. Картофель, лук и морковь почистите. Картофель, морковь, лук и перец нарежьте крупным кубиком. Петрушку помойте и высушите бумажным полотенцем. Куриное мясо вымойте под проточной водой.
Cook the meat. Place the chicken, bay leaf, salt and pepper in the bottom of the pan and cover with water. Bring to a boil over high heat, then reduce the flame to low, cover the container and leave to simmer for 30 minutes. Add potatoes and cook until vegetables are tender, about 15 minutes.
Приготовьте мясо. На дно кастрюли положите курицу, лавровый лист, соль и перец, залейте водой. Доведите до кипения на сильном огне, затем убавьте пламя до минимума, накройте емкость крышкой и оставьте томиться на 30 минут. Добавьте картофель и варите до готовности овоща, приблизительно 15 минут.
Make a fry. Heat oil in a frying pan, add tomatoes, onions, carrots and bell peppers. Stirring constantly, fry the vegetables for 5 minutes. Then pour in the tomato paste and stir again. Cook over low heat for 10 minutes.
Сделайте зажарку. На сковороде разогрейте масло, добавьте помидоры, лук, морковь и болгарский перец. Постоянно помешивая, обжарьте овощи в течение 5 минут. Затем влейте томатную пасту и снова перемешайте. Варите на слабом огне на 10 минут.
Combine vegetables and meat. Add roasted vegetables to the meat and potatoes. Add coriander, allspice and suneli hops. Cover the pan with a lid and cook for 15 minutes. Then turn off the stove and let the soup sit for 10 minutes.
Соедините овощи и мясо. К мясу и картофелю добавьте овощную зажарку. Добавьте кориандр, душистый перец горошком и хмели-сунели. Накройте кастрюлю крышкой и варите 15 минут. Затем выключите плиту и дайте супу настояться 10 минут.
Pour chicken shurpa into serving bowls and sprinkle with chopped cilantro.
Разлейте шурпу из курицы по порционным тарелкам и посыпьте рубленой зеленью кинзы.