Wash the beef under running water, dry with a paper towel and cut into medium pieces. Wash the onion, peel and cut into cubes. Cut the tomatoes into slices. Peel the carrots and potatoes. Peppers and carrots, cut potatoes into cubes. Peel the garlic and pass through a press. Wash the dill, dry and chop.
Мясо говядины вымойте под проточной водой, обсушите бумажным полотенцем и нарежьте на средние куски. Лук вымойте, почистите и нарежьте кубиками. Помидоры нарежьте дольками. Морковь и картофель почистите. Перец и морковь, картофель нарежьте кубиками. Чеснок очистите от шелухи и пропустите через пресс. Укроп вымойте, просушите и измельчите.
Make a fry. Heat vegetable oil in a frying pan, add meat and onions. Cook until golden brown, 5 minutes. Add carrots and bell peppers, stir.
Сделайте зажарку. Разогрейте на сковороде растительное масло, выложите мясо и лук. Готовьте до образования золотистой корочки в течении 5 минут. Добавьте морковь и сладкий перец, перемешайте.
Cook shurpa. Boil water in a saucepan. Place the cooked roast, potatoes, tomato paste and chopped tomatoes, salt and sprinkle with spices (pepper, paprika). Bring to a boil over high heat. Then reduce the flame and cook the shurpa for another 60 minutes.
Сварите шурпу. Вскипятите в кастрюле воду. Выложите приготовленную зажарку, картофель, томатную пасту и нарезанные помидоры, посолите, посыпьте специями (перцем, паприкой). Доведите до кипения на максимальном огне. Затем убавьте пламя и варите шурпу еще 60 минут.
Pour classic shurpa into portioned plates, add herbs and garlic.
Разлейте классическую шурпу по порционным тарелкам, добавьте зелень и чеснок.