Pour sour cream over semolina, mix well and leave to swell for 20 minutes. During this time, prepare the remaining ingredients and baking dish. Melt the butter, sift the flour, line the bottom of the pan with parchment, grease the sides with butter, and quench the baking soda with vinegar.
Манку залейте сметаной, хорошо перемешайте и оставьте для набухания на 20 минут. За это время подготовьте остальные продукты и форму для выпекания. Сливочное масло растопите, муку просейте, дно формы выстелите пергаментом, бока смажьте маслом, погасите соду уксусом.
Beat the eggs and sugar with a mixer until the sugar is completely dissolved, add the swollen semolina, melted butter, lemon zest, slaked soda and mix thoroughly. Add sifted flour, mix everything well with a mixer. You should get a homogeneous batter.
Яйца с сахаром взбейте миксером до полного растворения сахара, добавьте набухшую манную крупу, растопленное сливочное масло, лимонную цедру, погашенную соду и тщательно перемешайте. Добавьте просеянную муку, все хорошо перемешайте миксером. Должно получиться однородное жидкое тесто.
Bake in a greased pan in an oven preheated to approximately 170° for 40 minutes. Do not open the oven door until the fragrant smell of baking appears in the kitchen.
Выпекайте в смазанной маслом форме, в разогретой примерно до 170 ° духовке, в течение 40 минут. До появления на кухне ароматного запаха выпечки дверцу духовки не открывайте.
Sprinkle the finished manna generously with powdered sugar, chocolate chips or ground nuts.
Готовый манник щедро посыпьте сахарной пудрой, шоколадной крошкой или молотыми орехами.