Rinse the meat thoroughly. Peel the garlic and chop or squeeze through a press.
Промойте тщательно мясо. Очистите чеснок и порубите, либо выдавите через пресс.
If you are using a whole chicken, cut it into pieces. In this case, chicken fillet is used. Heat the oil in a multicooker on the “fry” mode, fry the chicken on all sides. Then salt, pepper, add khmeli-suneli seasoning and dried parsley.
Если вы используете целую курицу, то разделайте ее на куски. В данном случае используется куриное филе. Разогрейте масло в мультиварке на режиме «жарка», обжарьте курицу со всех сторон. Затем посолите, поперчите, добавьте приправу хмели-сунели и сушеную петрушку.
Then remove the chicken. Fry the garlic in the same oil for a few seconds, it will give off its aroma to the oil. Next add cream. As soon as the cream begins to boil, add the chicken to it and set the “stew” mode. Simmer for 20 minutes.
После выньте курицу. В этом же масле обжарьте чеснок, несколько секунд, он ту же отдаст свой аромат маслу. Далее добавьте сливки. Как только сливки начнут закипать, отправьте к ним курицу и установите режим «тушение». Тушите 20 минут.
Serve chkmeruli while hot. Place on a beautiful plate and garnish with herbs. Use as a side dish for mashed potatoes.
Подавайте чкмерули пока горячие. Выложите на красивое блюдо и украсьте зеленью. Используйте как гарнир к картофельному пюре.