Mix kefir with semolina so that there are no lumps. Add baking soda and leave for 30 minutes.
Кефир перемешайте с манной крупой, чтоб не было комочков. Добавьте соду и оставьте на 30 минут.
Add sugar and flour to the semolina with kefir, then melted butter, mix gently to make the dough porous. Add flour little by little until the dough has the consistency of thick sour cream.
К манке с кефиром добавьте сахар и муку, затем растопленное сливочное масло, аккуратно перемешайте, чтобы тесто получилось пористым. Муку добавляйте понемногу, пока тесто не станет похожим по консистенции на густую сметану.
Cover a baking sheet with parchment and grease with butter. Place peanuts crushed to coarse crumbs on the bottom and lightly sprinkle cocoa through a sieve, distribute the dough evenly on top.
Противень застелите пергаментом, смажьте сливочным маслом. На дно выложите измельченный до крупной крошки арахис и слегка присыпьте через сито какао, сверху равномерно распределите тесто.
Place in an oven preheated to 180 degrees for 30-40 minutes. During this time, while the cake is cooking, do not open the oven.
Уберите в разогретую до 180 градусов духовку на 30-40 минут. В это время, пока пирог готовиться, духовку не открывайте.
Spread the cake with fondant, jam or icing. If desired, you can cut it into two parts and coat it with sour cream or chocolate spread.
Смажьте пирог помадкой, вареньем или глазурью. По желанию, можете разрезать на две части, и смазать сметанным кремом, либо шоколадной пастой.