Make the dough. Pour room temperature kefir into a deep bowl. Beat the egg there and add sugar, soda and butter. Whip vigorously until foamy. Add flour to the resulting mass and knead the dough. Once you have a homogeneous dough, let it rest for about 20 minutes.
Сделайте тесто. В глубокую миску налейте кефир комнатной температуры. Туда же вбейте яйцо и добавьте сахар, соду и масло. Активно взбейте до пенки. В полученную массу всыпьте муку и замешайте тесто. Как только у Вас получится однородной консистенции тесто, дайте ему отдохнуть около 20 минут.
Cut the meat into pieces and pass through a meat grinder on a medium mesh, or better yet, chop finely. Cut the onion into small cubes, chop the garlic with a knife. Add salt, pepper or spices to taste. Mix well.
Мясо разрежьте на кусочки и пропустите через мясорубку на средней сетке, а лучше мелко порубите. Лук нарежьте небольшими кубиками, чеснок измельчить ножом. Добавьте соль, перец или специи по вкусу. Хорошенько перемешайте.
Cut the dough into 12 pieces. Roll into balls and place again under a towel to prevent them from airing. Sprinkle the table with flour and roll out the ball. Place the filling on one side, cover with the other side and seal the edges.
Тесто разрежьте на 12 кусочков. Скатайте шариками и снова положите под полотенце, чтоб не заветривались. Посыпьте стол мукой, и раскатайте шарик. На одну сторону выложите начинку, другой стороной накройте и слепите края.
Pour vegetable oil into a hot frying pan and fry on each side over moderate heat until golden brown. Place the finished belyashi in a deep bowl, cover with a towel to steam.
В раскаленную сковороду налейте растительное масло и жарьте с каждой стороны на умеренном огне до золотистой корочки. Сложите готовые беляши в глубокую миску, накройте полотенцем, чтобы они пропарились.
Serve on a common platter while the belyashi are still hot. In a bowl with sour cream and green onions.
Подавайте на общем блюде, пока беляши еще горячие. В пиале со сметаной и зеленым луком.