If the herring is frozen, then leave it to defrost first. Rinse well. Peel the onion.
Если сельдь замороженная, то предварительно оставьте ее размораживаться. Хорошо промойте. Очистите луковицу.
Cut the herring into pieces. Cut the onion into half rings. Grate the carrots. First place all the vegetables in a container and place the fish on top.
Разрежьте селедку на кусочки. Лук нарежьте полукольцами. Морковь натрите на терке. В контейнер сложите сначала все овощи, сверху выложите рыбу.
Make the marinade. Mix all spices, tomato paste, oil and vinegar. Pour the marinade over the fish and vegetables. Leave in the refrigerator for 15-20 hours and then stir well.
Сделайте маринад. Смешайте все специи, томатную пасту, масло и уксус. Залейте рыбу с овощами маринадом. Оставьте в холодильнике на 15-20 часов, а затем хорошо перемешайте.
Serve on a platter with olives and a slice of lemon, sprinkled with finely chopped dill.
Подавайте, выложив на блюде с оливками и ломтиком лимона, посыпав мелко нарезанным укропом.