Check the quality of the yeast before cooking. Pour 50 ml. warm milk into a bowl, add yeast and a spoonful of sugar, then stir and leave in a warm place.
Перед готовкой проверьте качество дрожжей. Налейте 50 мл. теплого молока в миску, добавьте дрожжи и ложку сахара, затем перемешайте и оставьте в теплом месте.
Start preparing the dough for the boats. Place flour in a bowl, add ½ tsp. salt, pour 30 ml of water, 50 ml of milk, yeast and 1 egg. Stir until a not very stiff dough forms. Knead the dough on the table, sprinkling it with flour.
Приступайте к приготовлению теста для лодочек. Насыпьте муку в миску, добавьте ½ ч.л. соли, налейте 30 мл воды ,50 мл молока, дрожжи и 1 яйцо. Перемешайте, образуется не очень крутое тесто. Вымешивайте тесто на столе, присыпая его мукой.
Next, divide the dough and form into balls. Place them on a floured table and let the dough rise.
Далее разделите тесто, сформируйте шарики. Разложите их на присыпанный мукой стол, дайте тесту подняться.
Grate suluguni and Adyghe cheese on a coarse grater, add boiled water. Stir constantly until a mushy mixture forms. Form boats: flatten the dough into a flat cake. Fold over the edges and pinch the ends.
Натрите сулугуни и адыгейский сыр на крупной терке, добавьте кипяченной воды. Постоянно помешивайте до образования кашеобразной смеси. Сформируйте лодочки: приплюсните тесто в плоскую лепешку. Заверните края, кончики защипните.
Place the boat on a baking sheet and sprinkle with flour. Pull the sides apart to make room for the filling. Place the filling into the resulting boats. Next, place the baking sheet in an oven preheated to 230 degrees for 20 minutes.
Переместите лодочку на противень присыпьте мукой. Раздвиньте бортики, образовывая место для начинки. Поместите в получившиеся лодочки начинку. Далее отправьте противень в предварительно разогретую до 230 градусов духовку на 20 минут.
Remove the khachapuri from the oven and pour the egg into the well of the boat. Return the pan to the oven for another 1 minute until the egg sets and the yolk remains runny. Then remove from the oven and brush the edges with oil.
Достаньте хачапури из духовки, влейте в углубление лодочки яйцо. Верните противень в духовку еще на 1 минуту, чтобы яйцо прихватилось, желток должен оставаться жидким. После выньте из духовки, смажьте края маслом.
Serve on a wooden platter, garnished with arugula and celery.
Подавайте на деревянном блюде, украсив рукколой и сельдереем.