Wash the strawberries well and remove the stems.
Хорошо промойте клубнику и удалите плодоножки.
Cut the strawberries into small pieces.
Порежьте клубнику на небольшие кусочки.
In a small saucepan, combine vanilla pudding and tapioca flour. Add water to this mixture and put on fire. Stirring constantly, cook over low heat until thickened (about 5 minutes).
В небольшой кастрюле смешайте ванильный пудинг и тапиоковую муку. Добавьте в эту массу воду и поставьте на огонь. Постоянно помешивая, варите на слабом огне до загустения (около 5 минут).
Remove the pan from the heat, add the jelly, stir and leave to cool. When the mixture becomes cold, add half the strawberries and beat with a whisk.
Снимите кастрюлю с огня, добавьте в нее желе, перемешайте и оставьте остывать. Когда масса станет холодной, выложите половину клубники и взбейте венчиком.
Garnish the salad with the remaining strawberries and mint leaves and serve immediately. It is better to eat this salad right away, and store (if necessary) in the refrigerator.
Украсьте салат оставшейся клубникой и листочками мяты и сразу подавайте к столу. Есть такой салат лучше сразу, а хранить (при необходимости) - в холодильнике.