Rinse the salmon fillets under running water and feel for small bones. If there are any, carefully remove them with tweezers. Rinse the rice several times with cold water. Wash the cucumber and peel the avocado.
Промойте филе лосося под проточной водой и прощупайте на предмет наличия мелких костей. Если таковые есть, осторожно извлеките их пинцетом. Промойте рис несколько раз, холодной водой. Помойте огурец, очистите авокадо от кожуры.
Place the washed rice in a shallow pan with water in a ratio of 2 cups water to 1 cup rice. Cook for about 20-25 minutes, depending on the type of hob. The rice should be a little sticky. When ready, cover the rice with a lid and store it like that until serving.
Промытый рис поместите в неглубокую кастрюлю с водой в пропорции 2 стакана воды на 1 стакан риса. Варите около 20-25 минут, в зависимости от типа варочной поверхности. Рис должен получиться немного клейким. По готовности накройте рис крышкой и храните в таком виде вплоть до подачи блюда.
Slice the cucumber and avocado into thin slices. Cut the salmon fillet into small cubes and place in a suitable deep container. In a separate bowl, mix rice vinegar, soy sauce, sesame oil, sugar and garlic powder, pour the resulting marinade over the salmon and mix thoroughly. Place sticky rice in mounds on serving plates, add marinated salmon on top, and arrange chopped vegetables around the edges.
Нарежьте тонкими слайсами огурец и авокадо. Филе лосося нарежьте небольшими кубиками и сложите в подходящую глубокую тару. В отдельной мисочка смешайте рисовый уксус, соевый соус, кунжутное масло, сахар и чесночный порошок, залейте получившимся маринадом лосось и тщательно перемешайте. На порционные тарелочки выложите горкой клейкий рис, сверху добавьте замаринованный лосось, а по краям выложите нарезанные овощи.
For a deeper cultural insight, serve Asian chopsticks with your poke bowl instead of forks and knives.
Для более глубокого проникновения в культуру, вместо вилок и ножей, подайте к поке боул азиатские палочки для еды.