Peel the onions and garlic. Wash the bell peppers under running water. Wash the chicken, remove any leftovers and cut into pieces.
Очистите лук и чеснок от шелухи. Помойте сладкий перец под проточной водой. Курицу помойте, очистите от остатков переев и разрежьте на куски.
Peel the pepper and cut into large pieces. Also chop the garlic into small pieces. Add pepper and garlic to a blender bowl and blend for 5-7 seconds. Then add yogurt, salt, a mixture of peppers and nutmeg, mix well and marinate the chicken in the resulting mixture for 1 hour.
Очистите перец от шкурки и нарежьте крупными кусками. Чеснок также некрупно нарежьте. В чашу блендера отправьте перец и чеснок, взбивайте 5-7 секунд. Затем добавьте туда же йогурт, соль, смесь перцев и мускатный орех, хорошо перемешайте и замаринуйте в получившейся смеси курицу на 1 час.
Preheat the oven to 190℃, grease a baking dish with butter, place pita bread on the bottom of the pan and also grease it with butter. Place a second sheet of pita bread on top, brush its edges with oil and roll it inward along the edge of the mold.
Разогрейте духовку до 190℃, смажьте форму для запекания сливочным маслом, уложите на дно формы лаваш и также смажьте его маслом. Сверху уложите второй лист лаваша, смажьте его края маслом и заверните внутрь по краю формы.
Place the marinated chicken on the pita bread and pour over the remaining yogurt sauce. Place in the oven and bake for 60 minutes at 190℃.
Выложите на лаваш замаринованную курицу и залейте остатками йогуртового соуса. Поставьте в духовку и выпекайте 60 минут при температуре 190℃.
Place chicken pieces and baked pita bread on a serving plate. Add chopped fresh vegetables and herbs to the serving. You can also serve some sauce with the meat, for example, pomegranate syrup works well.
На порционную тарелку выложите кусочки курицы и запеченный лаваш. Добавьте к сервировке нарезку из свежих овощей и зелень. Также можно подать к мясу какой-либо соус, например, хорошо подойдет гранатовый сироп.