Prepare all the necessary ingredients by placing them within easy reach on your work surface. Pre-soak the poppy seeds in boiling water for 20 minutes. The same should be done with raisins, but the time should be limited to 5 minutes.
Подготовьте все необходимые ингредиенты, разместив их в ближнем доступе на рабочей поверхности. Предварительно замочите в кипятке мак на 20 минут. То же следует проделать с изюмом, но время стоит ограничить до 5 минут.
Combine sour cream, salt and lard in a large bowl and mix thoroughly. Then sift most of the flour into this bowl in portions, leaving 50 grams for rolling out the dough.
Соедините в большой миске сметану, соль и смалец и тщательно перемешайте. Затем в эту миску порциями просейте большую часть муки, оставив 50 грамм для раскатывания теста.
When all the ingredients are mixed, place the dough on the table and knead with your hands for about 5 minutes to achieve an elastic texture, then roll into a log, wrap in cling film and place in the refrigerator for 2 hours.
Когда все ингредиенты смешаются, выложите тесто на стол и вымешивайте руками около 5 минут, чтобы добиться эластичной текстуры, затем скатайте в колобок, заверните в пищевую пленку и отправьте на 2 часа в холодильник.
Place the soaked raisins in a colander, drain the poppy seeds and squeeze a little in gauze. In a blender bowl, combine walnuts, poppy seeds and raisins and chop thoroughly.
Замоченный изюм откиньте на дуршлаг, а мак слейте и немного отожмите в марле. В чаше блендера соедините грецкие орехи, мак и изюм, хорошенько измельчите.
Place the settled dough on a floured table and divide into 3 balls, which are then rolled out into round thin layers and cut into not too large sectors.
Отстоявшееся тесто выложите на присыпанный мукой стол и разделите на 3 шара, которые затем раскатайте на круглые тонкие пласты и разрежьте на не слишком крупные сектора.
Preheat the oven to 180℃ in advance. Place the filling on the wide part of each sector and roll the bagel. Place the finished bagels on a baking sheet lined with baking paper.
Заранее разогрейте духовку до 180℃. На широкую часть каждого сектора выложите начинку и сверните рогалик. Готовые рогалики выложите на застеленный пекарской бумагой противень.
Bake the bagels for 30 minutes at 180℃. Remove the finished bagels from the baking sheet and cool slightly, then roll them while still warm in powdered sugar.
Выпекайте рогалики 30 минут при температуре 180℃. Готовые рогалики снимите с противня и немного остудите, а затем еще теплыми обваляйте в сахарной пудре.
Bagels with raisins, poppy seeds and nuts can be served with tea, coffee and as an independent sweet snack. You can also serve them with some sweet sauce.
Рогалики с изюмом, маком и орехами можно подавать к чаю, кофе и в качестве самостоятельного сладкого перекуса. Также к ним можно подать какой-либо сладкий соус.