Remove the eggs from the refrigerator in advance and leave them on the counter so that they reach room temperature by the time they are cooked. Also remove the butter from the refrigerator in advance so that it becomes soft. Wash the strawberries in running water.
Заранее достаньте яйца из холодильника и оставьте на столе, чтобы к моменту готовки они достигли комнатной температуры. Масло также заранее достаньте из холодильника, чтобы оно стало мягким. Помойте клубнику в проточной воде.
Combine semolina and kefir, add a pinch of salt, stir and set aside for 30 minutes to allow the semolina to swell. Separate the yolks from the whites and let them sit for a while.
Соедините манную крупу и кефир, добавьте щепотку соли, перемешайте и отставьте в сторону на 30 минут, чтобы крупа набухла. Отделите желтки от белков, так же дайте немного постоять.
Beat the egg whites with a mixer until stiff. In a separate container, combine butter with sugar and yolks and mash well. Then add the swollen semolina, whipped egg whites, baking powder and flour to the resulting mixture, mix thoroughly.
Белки взбейте миксером в плотную пену. В отдельной таре соедините сливочное масло с сахаром и желтками и хорошенько разотрите. Затем добавьте к получившейся смеси набухшую манку, взбитые белки, разрыхлитель и муку, тщательно перемешайте.
Remove the stems from the strawberries and cut the berries into thin slices. Grease a baking dish with butter and place half the amount of dough. Then add a layer of strawberries and fill everything with the remaining dough.
Удалите у клубники хвостики, ягоды нарежьте тонкими пластинами. Форму для запекания смажьте сливочным маслом и выложите половину объема теста. Затем выложите слой клубники и залейте все оставшимся тестом.
Preheat the oven to 180℃. Place the manna pan in the oven and bake for 20-30 minutes. Then increase the temperature to 200℃ and bake for another 10 minutes.
Разогрейте духовку до 180℃. Поставьте в духовку форму с манником и выпекайте 20-30 минут. Затем увеличьте температуру до 200℃ и выпекайте еще 10 минут.
Serve the finished manna sliced into portions. Each piece can be sprinkled with powdered sugar and complemented with fresh strawberries and a cup of fresh tea.
Готовый манник подавайте нарезанным на порционные кусочки. Каждый кусочек можно посыпать сахарной пудрой и дополнить свежими ягодами клубники и чашечкой свежего чая.