Wash the zucchini and tomatoes in running water. Peel the garlic.
Помойте кабачки и помидоры в проточной воде. Очистите чеснок от шелухи.
Cut off the tail of the zucchini, cut in half and remove the core using a spoon. Line a baking tray with baking paper and place the zucchini on it. Add salt to taste.
У кабачков отрежьте хвостик, разрежьте напополам и извлеките сердцевину при помощи ложки. Застелите противень пекарской бумагой и выложите на него кабачки. Посолите по вкусу.
Prepare the filling. Mix minced chicken with beaten egg. Add grated zucchini pulp, salt and pepper to taste, add chopped garlic.
Приготовьте начинку. Смешайте куриный фарш со взбитым яйцом. Добавьте натертую мякоть кабачка, посолите и поперчите по вкусу, добавьте измельченный чеснок.
Preheat the oven to 180℃. Fill the zucchini boats with the resulting filling. Slice the tomatoes and place on top of the zucchini. Bake the boats for 40 minutes on the lower rack of the oven without convection. Then sprinkle the boats with grated cheese and bake for another 20 minutes.
Разогрейте духовку до 180℃. Наполните лодочки из кабачка получившейся начинкой. Нарежьте помидоры слайсами и выложите поверх кабачков. Запекайте лодочки 40 минут на нижнем уровне духовки без конвекции. Затем посыпьте лодочки тертым сыром и запекайте еще 20 минут.
Serve the finished dish on portioned plates. The boats can be decorated with sliced fresh vegetables and herbs; if desired, add hot peppers for a more piquant taste.
Подавайте готовое блюдо на порционных тарелках. Лодочки можно украсить нарезкой из свежих овощей и зелени, по желанию, добавьте острый перец для более пикантного вкуса.